Hearthstone

Rotáció 2019: ezek a lapok búcsúznak hamarosan (7. rész – Shaman)


Összegyűjtöttük azokat a lapokat, amelyek elhagyják a Hearthstone Standard módját.

Az év első Hearthstone kiegészítőjének megjelenése idén is kiemelt jelentőséggel bír majd, tavasszal jön ugyanis a 2019-es rotáció, amikor a Journey to Un’Goro, a Knights of the Frozen Throne és a Kobolds & Catacombs lapkészlete (összesen 405 kártya) kikerül a Standard játékmódból. Mondani sem kell, ez óriási változást jelent – cikksorozatunkban összegyűjtöttük nektek az összes kirotáló lapot, és megnéztük, hogy milyen jövő vár a metára.

Shaman

A Flametongue Totem gyengítésével a Blizzard majdhogynem teljesen kiirtotta a Shamant a Hearthstone metatérképéről, miután már eddig is az Even Shaman volt az egyetlen életképes koncepciója a class-nak, most pedig ez is jókorát gyengült. Emiatt akár azt is mondhatnánk, hogy a rotáció már nagyon nem oszt, nem szoroz, ennyire azonban azért nem egyszerű a helyzet, hiszen nyilván a Shaman lehetőségei is szűkülnek majd.

A kontroll-eszközök terén például mindenképpen lesz mit betölteni, már ami a keletkező űrt illeti, hiszen a legjobb board clear, a Volcano két év után leköszön. Emellett egy másik igen komoly védekező lapját is elveszíti a class, hiszen a Healing Rain is megy tovább tavasszal a Wildba.

A terülésre fókuszáló deckek – amiknek mindig voltak jó időszakaik a Shaman esetében – szintén gyengülnek valamelyest, hiszen leköszön az egyik legjobb 2-drop, a Primalfin Totem. Emellett az elementál vonal is elveszít jó néhány lapot: igazán persze a kirotáló Neutral készlet fog fájni, de azért a Kalimos, Primal Lord hiányát is keményen meg fogja érezni a class. Említésre méltó még, hogy az új Loa Legendary, Krag’wa is elveszíti a legfőbb “játszópajtását”, az Unstable Evolutiont.

Melyik pakli maradhat életképes a rotáció után?

Mivel a Shaman tulajdonképpen most is alig létezik, ezért a kérdés majdhogynem értelmetlen. A 2018-as lapoknak sem igazán sikerült megalapozniuk valamilyen új koncepciót – egyedül az újabb tokentermelésekben és a Bloodlust-vonalban lehet bízni nagy valószínűséggel. Igazán okosak persze csak az új lapok láttán leszünk itt is.

A cikksorozat következő részében a kirotáló Warlock lapokat vesszük majd szemügyre.

Korábbi részek:
Druid | Hunter | Mage | Paladin | Priest | Rogue

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva