Hearthstone

Rotáció 2019: ezek a lapok búcsúznak hamarosan (8. rész – Warlock)


Összegyűjtöttük azokat a lapokat, amelyek elhagyják a Hearthstone Standard módját.

Az év első Hearthstone kiegészítőjének megjelenése idén is kiemelt jelentőséggel bír majd, tavasszal jön ugyanis a 2019-es rotáció, amikor a Journey to Un’Goro, a Knights of the Frozen Throne és a Kobolds & Catacombs lapkészlete (összesen 405 kártya) kikerül a Standard játékmódból. Mondani sem kell, ez óriási változást jelent – cikksorozatunkban összegyűjtöttük nektek az összes kirotáló lapot, és megnéztük, hogy milyen jövő vár a metára.

Warlock

Hogy mennyire erős lapokat kapott 2017-ben a Warlock, azt jól mutatja, hogy a tavalyi évben szinte folyamatosan 4-5 féle életképes Warlock deck volt a metában. Éppen emiatt azonban a rotáció igencsak fájdalmas lesz a class-nak, hiszen rengeteg olyan kártya átkerül a Wild módba, amikre erősen alapoztak ezek a paklik. Elég csak megemlíteni az olyan univerzális sztárokat, mint a Defile, az Amethyst Spellstone, a Kobold Librarian vagy a Voidlord, melyek a Warlock deckek többségében mind ott figyeltek. Nem is beszélve természetesen az egyik legerősebb Hero lapról, a Bloodreaver Gul’danról.

Talán mindennél többet mond az, hogy a Kobolds & Catacombs kiegészítőben megjelent Warlock lapok közül jelenleg mind a 10 ott van a metában, ami jó eséllyel példa nélküli a játék történetében.

A jelenlegi legstabilabb Warlock pakli, az Even Warlock a fentiek mellett további kártyákat veszít: ott van például a Hooked Reaver és Vulgar Homunculus, ez pedig már egy olyan volumen, ami mellett erősen megkérdőjeleződik a deck jövője. De a sok közös lapot használó Midrange és Control Warlock paklikat is teljesen újra kell majd gondolni a rotáció után, hiszen az említett Voidlord és Guldan, illetve a Skull of the Man’ari mellett leköszön például a Rin, the First Disciple és a Despicable Dreadlord is. A kombó paklikat szívató eszköztár is szűkül ráadásul a Gnomeferatu, a Howlfiend és a Treachery búcsújával.

Bizonyos paklik teljesen meg is fognak szűnni. A Cube Warlock ilyen tekintetben nem meglepő, hiszen maga a Carnivorous Cube is kirotál a Possessed Lackey és a Dark Pact mellett. Ugyanakkor a mostanság kivirágzott Mecha’thun Warlocktól is el kell köszönni, miután a Bloodbloom és a Cataclysm is átkerül Wildba.

Melyik pakli maradhat életképes a rotáció után?

Ha a Warlock bajba kerül, akkor általában a Zoo pakli szokta kihúzni a csávából – a Flame Imp, a Soulfire és a többi erős Classic lap miatt jó eséllyel most is sokan visszatérnek majd ehhez a mindig megújuló aggro deckhez. Emellett az új, eddiginél némileg erősebb Discard vonalat sem szabad leírni, aminek – bár veszít szintén néhány lapot, köztük magát a Questet – az új, gyengébb metában talán eljöhet végre az ideje.

 

A cikksorozat következő részében a kirotáló Warrior lapokat vesszük majd szemügyre.

Korábbi részek:
Druid | Hunter | Mage | Paladin | Priest | Rogue | Shaman

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva