Fifa

Az EA Sports tényleg dobta CR7-et: bemutatták a FIFA 19 új borítóját


Mostanra végleg lecserélték a korábbi címlapsztárt.

Bár a FIFA 18 esetében tökéletes címlapsztárnak bizonyult, mostanra kijelenthetjük, hogy a FIFA 19 kapcsán már alaposan befürdött az EA Sports Cristiano Ronaldóval. Minden a Juventus-ba történő átigazolással kezdődött, ami miatt teljesen új promóciós anyagokat kellett készíteni a játékhoz, hiszen a bejelentéskor és az első bemutató időpontjában Ronaldo még a Real Madrid játékosa volt, az előzetes borítón is fehér mezben pózolt. A kiadónak azonban a transzfert követően változtatnia kellett.

Ekkor még úgy tűnt, hogy az EA Sports megússza ennyivel, októberben azonban jött egy méretes botrány: a portugál sztárt nemi erőszakkal vádolták meg. Egyértelmű kijelentéseket ekkor persze még nem lehetett tenni az ügy kapcsán, de akár igaz volt, akár nem, az EA-nek ez PR szempontból nyilván komoly veszélyforrás, ezért a biztos utat választották: tavaly ősszel szépen, módszeresen mindenhonnan eltüntették Ronaldo arcát, ahonnan csak tudták, hogy a FIFA 19-ről lehetőleg ne rá asszociáljanak az emberek.

A “hivatalos” borító ettől függetlenül még maradt a régi, az EA Sports ezen a héten azonban ilyen téren is lépett egy jókorát:

bemutatták a FIFA 19 új dobozképét, melyen az Ultimate Team mód “arcaként” is szereplő hármas pózol, vagyis Kevin De Bruyne, Neymar és Paulo Dybala.

A boltok polcain heverő dobozos példányokon ettől függetlenül persze már nem fogják tudni kicserélni CR7-et, a különféle online felületeken azonban most már ezzel a borítóval reklámozzák a játékot, illetve a hivatalos kommunikációban is új dobozképként hivatkoznak a fentire. Nagyon úgy tűnik tehát, hogy az EA Sports és a Cristiano Ronaldo közti együttműködés végére pont került – mindezek után meglepő lenne, ha a FIFA 20 esetében újból az ötszörös aranylabdás pózolna majd a játék borítóján.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva