Hearthstone

Rotáció 2019: ezek a lapok búcsúznak hamarosan (9. rész – Warrior)


Összegyűjtöttük azokat a lapokat, amelyek elhagyják a Hearthstone Standard módját.

Az év első Hearthstone kiegészítőjének megjelenése idén is kiemelt jelentőséggel bír majd, tavasszal jön ugyanis a 2019-es rotáció, amikor a Journey to Un’Goro, a Knights of the Frozen Throne és a Kobolds & Catacombs lapkészlete (összesen 405 kártya) kikerül a Standard játékmódból. Mondani sem kell, ez óriási változást jelent – cikksorozatunkban összegyűjtöttük nektek az összes kirotáló lapot, és megnéztük, hogy milyen jövő vár a metára.

Warrior

A rotáció alapvetően mindenkinek fájni fog nyilvánvalóan, ám ha két csoportra bontanánk a class-okat aszerint, hogy kiknek lesz igazán nagy csapás a Standard-Wild vándorlás, és kiknek kevésbé, akkor a Warrior egészen biztosan az utóbbiban kapna helyet. Ettől függetlenül persze Garrosh is veszít erős lapokat: elég csak a Blood Razor, Cornered Sentry, Drywhisker Armorer hármasra gondolni, melyek éppen így, csapatban voltak igazán jók a Fatigue és a Quest Warrior deckekben. És ha már Quest, természetesen a Fire Plume’s Heart is búcsúzik, de ez ugye egyértelmű minden class esetében.

 

A Fatigue paklik kapcsán a Dead Man’s Hand és a Bring It On! párosáról kell mindenképpen szót ejteni, hiszen főleg ezek biztosították a hosszú távú megölhetetlenséget a deckben, hamarosan azonban leköszönnek. A hagyományos Control Warriorhoz legközelebb álló Odd Warrior ellenben csak a Reckless Flurry-t veszíti el az igazán fontos lapjai közül (igaz, az egy bitang erős asztaltakarítás), emellett a King Mosh sem lesz elérhető, mint alternatív board clear Whirlwinddel, illetve a gyakran fel-felbukkanó és a fatigue-stratégiát is segítő Direhorn Hatchling is átkerül Wildba.

Más igazán jelentős kártya nem nagyon lesz a Warrior kirotáló lapjai között – ez is jól mutatja, hogy miért csak az Odd változat tudott elérni kisebb-nagyobb sikereket az elmúlt egy évben nagyobb időtávot tekintve.

Melyik pakli maradhat életképes a rotáció után?

A Rush Warriornak voltak apróbb fellángolásai az elmúlt egy évben, a rotáció után pedig csökkenhet annyit az általános power level, hogy egy valóban erős paklivá nője ki magát. Emellett az Odd Warrior az új sárkányos vonallal kiegészítve egy elég kemény kontroll opció maradhat az új metában is – feltéve persze, ha marad a körönkénti 4 Armor Baku esetében.

A cikksorozat következő részében a kirotáló Neutral common lapokat vesszük majd szemügyre.

Korábbi részek:
Druid | Hunter | Mage | Paladin | Priest | Rogue | Shaman | Warlock

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva