PUBG

Mégsem tiltanak minden makróért – Egy profi játékos banját feloldották


Az scriptért bannolt játékosok előtt felcsillant a remény sugara.

A makrózás egy ideje már nem olyan számottevő probléma a PUBG-ben, ugyanis a PUBG Corp. leszámolt a scriptekkel és a makrókkal. Legutóbb volt egy nagyobb banhullám, amin bizony a profi játékosok is fennakadtak. Így járt JERPSi is, aki a banjának köszönhetően elbúcsúzhatott a profi karrierjétől.

Egy twitter üzenetben elárulta a részleteket. Elmondása szerint átállt a sima OBS-ről a streamlabs OBS-ére, viszont így nem tudta a push-to-talk (gombnyomásos érzékelés) funkciót használni. A Google segítségével kiderítette, hogy egy külső program, az AHK segítségével megoldhatja ezt a problémát. Így is tett, ám közben a BattlEye hirtelen bannolni kezdte automatikusan az AHK felhasználókat, így őt is kitiltották.

Megosztotta a történetét és pár nap elteltével a PUBG Corp. feloldotta a bant. A cég egyelőre nem kommentálta az ügyet, viszont jó pár játékos járhatott hasonló módon. A probléma az, hogy az AHK segítségével nem csak scriptet, hanem makrót is használhatunk, aminek segítségével nem kell törődnünk a fegyver visszarúgásával.

Azt viszont elég nehéz kiszűrni, hogy ki az, aki csak JERPSihez hasonlóan alkalmazza a programot. Az biztos, hogy jelenleg nem vet túl jó fényt a PUBG Corp.-ra, hogy a profik banját jóval könnyebben feloldják, pedig rengeteg játékos panaszkodott hasonló indokolatlan ban miatt, szintén az AHK használata miatt.

Kíváncsian várjuk, hogy mi lesz a jövőben a program sorsa. Jelenleg még mindig bannolnak a használatáért, így senkinek sem javasoljuk a kísérletezést!

Ezt olvastad már?

Újabb szög a PUBG koporsójába? – Már WackyJacky is makrózásra buzdít

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva