R6

Újabb pofon a csalóknak: szinte teljesen értelmetlenné válik a boostolás a 4. szezontól


Ismételten keresztbe tesznek a csalóknak mindenki nagy örömére.

Tegnapelőtt a Ubisoft hivatalos oldalán közölte az operátorok és az új pálya 1-1 nagyon apró részletét, tegnap a portrék kerültek ki – azonban egy dologgal még adósak vagyunk.

Majdnem biztosra vehetjük: Gridlock és Mozzie a két érkező operátor neve, kiszivárogtak a portrék

Ez pedig nem más, mint a fejlesztők új módszere, amivel a csalók újabb pofont kapnak!

Fejlesztői blog keretein belül árulták el, hogy megváltozik az MMR rendszer, melynek lényege röviden a következő:

Az idei év első szezonjától bekerül egy úgynevezett MMR Roll Back funkció. Ez arra lesz jó, hogy ha egy csalót tiltanak, akkor azt az MMR-t visszaállítják az összes játékosnak (függetlenül attól, hogy több, vagy kevesebb lett), amit azon a meccsen szerzett, ahol a cheater részt vett. A rendszer nem ad MMR-t az aktuális szezon maximális MMR-jén (amivel te rendelkezel) túl.

[2019-02-09] Dev Blog: MMR Roll Back - Header

Az MMR Roll Back funkció célja, hogy csökkentse a csalók hosszú távú hatását a szezonális rangsorban – ez tulajdonképpen egy további eszköz lesz az arzenálukban, de emellett is folytatják az egyéb tevékenységeiket.

Ami meglepő, hogy az új szisztéma már a háttérben folyt az elmúlt szezonban – erről láthatunk egy adatot:

Ezen a grafikonon lehet látni 30 perces lebontásban, hogy mennyi volt a legnagyobb mennyiségű MMR eltávolítása egy játékos esetében.

Ezen kívül is próbálkoztak két másik módszerrel: egyik esetben csak a győztes csapat MMR-jét vették el, azonban nagyon kiegyensúlyozatlanul működött ez, ugyanis a vesztes oldalon elbukott MMR nem változott, ráadásul a Roll Back megtörténte után a győztesektől is elvette a játék. Ez eléggé felborította az MMR rendszert.

Képtalálat a következőre: „rainbow six siege”

Másik esetben limitált MMR resetben is gondolkoztak és összehasonlították a 7 napos visszaállítást a teljes szezonnal. Az eredmények túl véletlenszerűek voltak, nem lehetett eldönteni, hogy ténylegesen sikeresen visszaszorítaná-e a dolgot.

Az biztos, hogy innentől a boostolás értelmetlenné válik – nyilván azokat az eseteket kivéve, amikor nem bukik le a csaló.

Úgy tűnik tehát, hogy egy alaposan végiggondolt, kitesztelt rendszer élvezői voltunk és lehetünk is a jövőben: csak így tovább Ubisoft!

Borító

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva