Counter Strike

Segítség a Pick’Em tippekhez, szerdán kezdődik az IEM Katowice Major


Szubjektív értékelésünkben megpróbáljuk értékelni az első csoportkör résztvevőit, és segítséget nyújtani a Pick'Em tippekhez.

Erős mezőnyre számíthatunk a Major Top24-es csoportkörében, ahol szinte mindig történik valami meglepetés. Mivel ezeket előre szinte lehetetlen kiszámolni, ezúttal a papírformát próbáljuk megjósolni és érvekkel alátámasztani.

FIGYELEM! A cikk teljesen szubjektív, szempontokon alapul, egyéni véleményt tükröz.

Biztos továbbjutók, 3:0 esélyesek

fnatic: Rengeteg rutin, fiatalos hévvel kiegészülve. A többszörös Major győztes JW és KRiMZ már önmagában is garancia lehet a sikerre, Xizt, twist és brollan hármasa már csak üdítő ráadás. A világranglistán 5. helyen állnak, a legmagasabban rangsorolt csapat a mezőnyből, aki még nincs ott a Top16-ban.

NRG: Végigrohantak az amerikai Minoron és a Top16-ig meg sem szeretnének állni. Immár egy éve változatlan a lineup, az eredmények pedig őket igazolják. Jelenleg 6. helyen állnak a világranglistán, sem a Bo1-ek, főleg nem a Bo3-ak nem okoznak majd gondot a csapatnak.

ENCE: Nagyon megy a finn ötösnek mostanában. Akár online, akár offline kell bizonyítani, mindenhol odateszik magukat alluék. Megnyerték az EU Minort, az ASUS ROG Wintert és jól állnak az ESL Pro League feljutásért vívott harcban is. Nem kérdés, hogy a Major elit mezőnyébe vágynak, ha már a világranglistán is a 12. helyen állnak.

Erős csapatok, nagy eséllyel továbbjutnak

Cloud9: Bár világranglistán elfoglalt helyük jobb, mint mondjuk az ENCE-nek, a csapat még nem annyira egységes. Zellsis még friss hús, de kioShiMa is csak 3 hónapja érkezett. A flusha-RUSH-autimatic trió viszont ha kell, hátán cipeli majd a csapatot rutinjukkal, és ha nem is hiba nélkül, de meglehet a továbbjutás.

Vitalty: Immár hivatalosan is a legjobb francia csapat NBK-ék új ötöse. A G2 kicsit, az LDLC és a 3DMAX nagyon lemaradva követik őket. ZywOo ha kell egyedül dönti el a meccseket, a Major győztes veteránok pedig segítik, amiben csak kell. Meggyőző teljesítménnyel vezetik az ESL Pro League előszobáját és nemrég nyerték meg a WePlay! döntőt, 50 000 dolláros összdíjazással.

NiP: Világranglista Top10-es helyezés, rengeteg rutin f0rest, GeT_RiGhT és dennis oldaláról. Egy továbbjutáshoz ennél nem is kell több ebben a mezőnyben.

Középcsapatok, bármikor bennük van a továbbjutás

G2: A kennyS-shox duó nem lesz képes minden meccset lehozni, ez tuti. De ha a fiatalok is felnőnek melléjük, simán benne van a levegőben a G2 továbbjutás. JaCkz és Lucky életük formáját kell, hogy hozzák, és egy szerencsés sorsolás is kellene a franciáknak, hogy kerüljék az őket jól ismerő európai együtteseket.

TyLoo: A TyLoo rengetegszer próbálta már a jó Major szereplés, egyelőre kevés igazán nagy sikerrel. Ez a mezőny most kedvezhet nekik, ha a Bo3-as csaták idegtépő izgalmait megtanulják kezelni. Bo1-ben bárkire veszélyesek, Bo3-ban már nehezebb dolguk lesz.

Winstrike: Csupa ismert név, akik egyénileg igazi CIS sztárok, akik Majorra mindig odateszik magukat. A kérdés csak az, hogy a 3 FlipSide játékos érkezése óta mennyire sikerült igazi csapatot építeniük. Skill alapján simán helyük lenne a Top16-ban, de csapatként még érheti őket meglepetés egy elhúzódó Bo3 alatt.

AVANGAR: A Winstrike tökéletes ellentétei. Nem annyira ismert nevekből álló ötös, nem is eszméletlen skilljükről ismertek, de ez senkit se tévesszen meg. Csapatként kiválóan mozognak, változatosak a körök és az EU stílussal teljesen szembe mennek.

Csoda kellene a továbbjutásukhoz

Renegades: Nifty távozásával a bevállalós játék is eltűnt a csapatból. Gratisfaction kiváló AWP-s helyettesítő, de irányításban bőven akadhatnak gondok a Bo3-as meccseken.

FURIA: A fiatalos lendület nem biztos, hogy elég ebbe a mezőnybe, hiszen rutinjuk a nemzetközi mezőnyben alig van. Ha az 1.30-as ratinggel rendelkező yuurih megvadul és hoz pár Bo1-et az elején, még lehet is esélyük, ez azonban felérne egy újabb brazil csodával.

Vega Squadron: Keshandr és mir távozása óta teljesen átalakult a csapat stílusa és összképe is. A világranglistán csak az 50. helyen állnak, ám a Major idejére, egy rövid szakaszra kijöhet nekik a lépés. Jó körök és éles AWP kell jR-tól, meg kell lepniük az EU csapatokat ha továbbjutásról álmodoznak.

Biztos kiesők, 0:3 esélyesek

ViCi: Egy Ázsia Minoron elért 3. hellyel nem igazán látjuk, hogy messzire lehetne jutni egy ilyen mezőnyben.

Grayhound: Ugyanez igaz az Ázsia Minor második helyezettjére is. A TyLoo és a Renegades helye sem bérelt a továbbjutók között, a náluk gyengébbeknek akkor pláne alig van esélyük.

Spirit: Jó játékosok, erős csapatmunka, de semmi extra. Kicsit a FlipSid3 haldokló változatához hasonlítanak. Az AVANGAR-tól simán kikaptak a Minoron, így náluk rosszabb helyezést várunk tőluk.

Személyes tipp:

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva