Fortnite

Hatalmas a “streamer-vándorlás” az Apex irányába, Tfue a stream snipereket okolja


A híres streamer elsősorban a közösséget okolja a amiatt, hogy a nagyobb streamerek szépen lassan otthagyják a Fortnite-ot.

Nagy bajban az Epic Games! Nem azért, mert kihalófélben lenne a játéka, hanem azért, mert a hatalmas játékosbázis szépen lassan az eddigi átlag felére csökken. Ennek pedig a legfőbb oka, hogy kiadó elveszíti a legnagyobb influencereit, akik történetesen meghatározzák egy halom játékos preferenciáit.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

@ninja has some thoughts on whether @playapex could overtake @fortnite ? ⠀ ⠀ ⠀ ⠀ #fortnite #esports #battleroyale #epicgames #titanfall #apexlegends #playapex #ninja #stream #twitch #br

Dexerto.com (@dexerto) által megosztott bejegyzés,

Az Apex Legends bombaként robbant, s nagyon úgy tűnik, hogy ez nem csak egy pillanatnyi megingása volt a piacnak, tényleg sikerült az EA-nek kiépítenie egy stabil játékosbázist az új, ingyenes Battle Royale-ja köré. Ezt pedig első sorban a hihetetlenül jó PR-nak és marketing stratégiának köszönhetik, ugyanis a megjelenés napjára több nagyobb streamert is szerződtettek, hogy reklámozzák a játékukat. A baj az Epic számára ebből csak az, hogy a nagyobb Fortnite streamerek is a felbérelt csoport részei voltak, ráadásul egy pillanat alatt rá is cuppantak a játékra. Ninja, DrLupo, HighDistortion, s még sorolhatnánk a nagyobb neveket, mind napi rendszerességgel játssza az Apexet, a Fortnite-ot pedig szinte teljesen hátrahagyták.

Meg is látszik a Twitch nézettségen mindez, nem egyszer duplázta meg az Apex a Fortnite össznézettségét, ezzel akár több százezer nézőt verve az Epic lövöldéjére.

Tfue, sokak szerint a világ legjobb Fortnite játékosa ki is fejtette az egyik streamje során, hogy mi miatt történhet mindez. Amellett, hogy egyébként tényleg egy igazán jó játékot dobott össze a Respawn, a Fortnite közösség az, ami a híres streamer szerint leginkább okolható a streamer-vándorlásért. A stream sniperek ugyanis teljesen ellepték az Epic Games Battle Royale-ját, ez pedig jelentősen roncsolja a streamerek játékélményét. Ha pedig valamit nem szeretnek, akkor mégis miért is erőltetnék?

A FaZe kiválósága külön kiemelte, hogy többször átlagon felüli nyomást érez játék közben a stream sniperek miatt, nem képes felhőtlenül élvezni a játékot. Persze megvannak azok a technikák, amivel talán le lehet csökkenteni az ilyen kártékony játékosok megjelenését, ám Tfue elmondása szerint ő inkább abbahagyja az adott játék streamelését, minthogy folyamatosan azon kelljen dolgoznia, hogy elkerülje a szóban forgó játékosokat.

Epic Games

Nem Tfue az egyetlen, aki hangot adott az érzéseinek, Liquid Poach Twitteren borult ki, hogy a Fortnite egy meglehetősen igazságtalan játékmenettel rendelkezik, ismerősei pedig egyből megérkeztek a mentőötlettel. Több FaZe játékos, sőt még a Fortnite streamekből híressé vált Valkyrae is az új Apex Battle Royale-t reklámozták Poach-nak, aki egyébként hajlott is rá. Azóta Poach is streamelt már Apex Legends-et a nézőinek.

Az Epic Games-nek tehát rendesen meg kell újítania a stratégiáját, tenniük kell vészes határidőn belül valamit a stream sniperek ellen, valamint egy-két szignifikánsabb játékmenet változtatást is eszközölniük kell, hogy a Fortnite közösség újból elégedetten ülhessen a lövölde elé. Ilyen kívánságok például a Hand Cannon vaultolása, valamint a repülőgépek kivétele a játékból. Hamarosan startol a nyolcadik szezon, kíváncsiak leszünk mennyire veszik komolyan az Apex nyomását!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva