Hearthstone

Egy teljesen új név furakodott be Tier 1-be: a Wall Priest most már több mint poén


Egy új pakli tűnt fel a horizonton a nerfek után.

Lassan egy hete már annak, hogy életbe léptek a legutóbbi nerfek a Hearthstone-ban, ez pedig tipikusan olyan időszak mindig, amikor a játékosok előreszeretettel próbálkoznak újfajta paklikkal. Ez történt most is, az elmúlt időszakban ugyanis elődugta a fejét egy új Priest-variáns, a Wall Priest, amely valahol a Combo Priest és a Resurrect Priest között található félúton.

Már a nerfek előtt is akadt egy-két játékos, aki hasonlóval kísérletezett, ebben a pár napban azonban rohamosan nőni kezdett a deck népszerűsége. Nem véletlen, hiszen az áthatolhatatlan fal (ahogy a név is sugallja) sok mostani népszerű decket igencsak zavar, amit jól mutat a Wall Priest győzelmi aránya – a HSReplay.net számai alapján már Tier 1-ben van, sőt, a három legerősebb pakli között tartják számon. Íme a leggyakoribb változata:

AAECAa0GCNwB+ALWCsLOAvHqAr3zAtD+AqCAAwvlBNEK8gzRwQLKwwLlzALo0ALj6QLy8QKXhwPYiQMA

A pakli elsősorban két magas életponttal rendelkező minionra, a Witchwood Grizzly-re és a Mosh’ogg Enforcerre támaszkodik, melyek ideális célpontjai a Divine Spirit + Inner Fire / Topsy Turvy kombónak. Ehhez persze el is kell jutni odáig, hogy támadhassanak, amit az ellenfél nyilván nem fog ölbe tett kézzel várni, éppen ezért az esetek többségében el kell érni, hogy a másik játékos kifogyjon a védekező lehetőségekből. Ebben leginkább a Master Oakheart és a Diamond Spellstone tudnak segédkezni, melyek nagy dózisban szállítják a veszélyeket – és ami ennél is fontosabb, hogy a Grizzly maximális életerővel érkezik mellettük a boardra. Hasonló okokból remek lap a deckbe az Eternal Servitude is.

Ami még problémát okozhat, ha az ellenfél Tauntokkal állja el az utunkat, hiszen így hiába áll készen a kombó, nem tudunk arcra menni. Ezt a helyzetet szerencsére kiválóan kezeli a Mass Dispel, amit – ha az ellenfél olyan deckkel játszik, ahol fennáll ez a veszély – érdemes megtartani az ilyen esetekre. Ha kell, akkor a Shadow Visions is elő tudja nekünk rántani, ezt azonban elsősorban a kombóelemek “összegyűjtésére” érdemes használni.

Türelmetlen játékosoknak semmiképp sem ajánlott a pakli, hiszen nem egy villámgyors deck: nem ritkák a 10 perc feletti meccsek a sok feltámasztás miatt. Az eredményessége azonban megkérdőjelezhetetlen, úgyhogy ha szimpatikus az összeállítás, akkor mindenképpen érdemes tenni vele egy próbát!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva