Hearthstone

Nem kell félteni az Odd Rogue-ot: két verzióval is Top 10 Legendet mentek a hétvégén


Van élet a Cold Blood nerf után is.

A számok azt mutatják, hogy a Rogue jött ki a legrosszabbul a múlt heti nerfekből, már ami az érintett lapok használati arányát illeti, ám a jó hír az, hogy nincs ok az aggodalomra: a class legnépszerűbb deckje, az Odd Rogue továbbra is életképesnek tűnik, azok után is, hogy a Cold Bloodot elveszítette. Ezt bizonyítandó, most két verziót is tudunk mutatni, amivel Top 10 Legendet sikerült elérni a mögöttünk lévő hétvégén.

A világbajnokságra is kijutott Bunnyhoppor egy viszonylag hagyományos változattal ment le #7 Legendig. A “hagyományos” persze csak annyiban igaz, hogy inkább a lapok nyers erejére és a tempó-potenciálra épít a pakli, mintsem a különféle szinergiákra és kombókra, amit jól mutat az, hogy mindössze 7 (!) class lap található a deckben. Az elmúlt hónapokban felkapott Snapjaw Shellfighterből már kettő is befért ebbe a verzióba, de visszatért a Cobalt Scalebane, a Void Ripper és a Deathspeaker is a mostanság kevesebbet használt lapok közül, illetve egy King Mukla is bekerült, mint nagyon erős 3-drop.

BunnyHoppor Odd Rogue paklija
AAECAaIHBsgDnQ2aywKe+ALn+gL6/gIMywPUBd0IgcIC68ICysMCyssC0eECi+UC/eoCpu8ChYoDAA==

A másik pakli Wirer nevéhez fűződik, aki kicsit más vonalon indult el, az eredmény azonban itt sem maradt el, hiszen ő is #7 Legendig jutott a napokban. Ez a deck annyiban különlegesebb, mint az előző, hogy van benne egy fegyveres vonal, amely nagy meglepetésre a rég nem látott Assassin’s Blade-re épít. A 4-es Durability-t olyan lapokkal igyekezett kihasználni Wirer, mint a Captain Greenskin, a Cutthroat Buccaneer, meg persze a Deadly Poison – egy meglehetősen masszív fegyver hozható így össze, a kombóelemeket ráadásul be is lehet keresni a Raiding Party-val. Egészen innovatív koncepció, ám ahogy a mellékelt ábra is mutatja, igenis működik.

Wirer Odd Rogue paklija
AAECAaIHBMgDrwSe+ALn+gINpQPLA9QF9QXdCIHCAuvCAsrDAtHhAovlAqbvAsn7AtWMAwA=

Akik tehát féltették a Rogue class-t és az Odd változatot a nerfek után, azoknak – legalábbis egyelőre – nem kell aggódniuk, hiszen a fenti paklik bizonyították, hogy igenis van még erő a páratlan Rugóban. Hogy ez hosszú távon is így marad-e, az persze már egy másik kérdés…

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva