Counter Strike

Szinte ugyanaz, mint a BIG bug esetében: egymásnak mentek a profik a radar bind miatt


TACO, gla1ve, JW, nahtE, REZ, mindenki beszállt a vitába.

Az egész balhé még decemberben robbant ki az Astralis körül. Az embereknek feltűnt a rengeteg füstön keresztül lőtt kill, amit elvileg nem láthatnának a dánok.

A fenti videón azonban jól megfigyelhető mi történik, semmi csalás nincs a dologban. Gla1ve végig a radart nézi a füst helyett, kihasználva azt a hibát, hogy a radaron előbb megjelenik az ellenfél piros pontja, mint ahogy a füst elmúlna.

Csalás tehát nincs, csak egy játékon belüli hiba sportszerűtlen kihasználása.

Pont, mint ahogy anno a BIG bug esetében. Ott sem történt szabálytalanság, csak egy hiba inkorrekt kihasználása. Pont mind ennél a radarral való trükközésnél. A dánok bebindelték maguknak a radar zoomot, dobálják a füstöket és megpróbálnak kiszúrni a hibával egy-egy ellenfelet, mikor múlik a smoke.

A profik azonban szeretnék elérni, hogy a Major ne erről szóljon, és ne lehessen kihasználni ezt a hibát a játékban.

TACO szerint egyszerű a dolog. A dánok találtak egy hibát, és annak folyamatos kihasználásával jogtalan előnyt szereznek. Erre építették fel innentől kezdve a játékukat és még büszkék is rá, próbálják védeni a radar zoomot.

Gla1ve szerint ez csak egy bind, pont olyan, mint a célkereszt váltás. Lehetővé tesz egy játékban lévő beállítást, felnagyítja a radaron látható területet.

JW szerint semmin sem változtatna, ha kivennék. Hiszen akkor nem bindelnék be a radar zoomot, hanem folyamatosan zoomolva hagynák. Az igazi probléma inkább az, hogy miért bukkannak fel az ellenfelek a radaron, amikor a játékban még a füst látszik?

A véleményt a többszörös Major győztes pronax is osztja, de ő már megoldási javaslattal is él. Jogos a kérdés, hogy minek látunk egyáltalán ellenfeleket a radaron? Az ötletet később többen is átvették, mint egyetlen lehetséges jó megoldás.

REZ is úgy véli, ha kivennék a radarról az ellenfelet mutató piros pöttyöket, ez a hiba is megszűnne. És akkor végre valóra válna TACO kérése, a tiszta CS:GO dominálna. Nem kellene erre a trükkre mindenkinek odafigyelnie.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva