Counter Strike

A csodagyerek, aki könnyen lehet s1mple utódja – A ZywOo jelenség

Sn0w - Farkas Máté - 5 éve Címkék: cs:go, zywoo,

Mindenki róla beszél, de ki is ő valójában?

ZywOo neve eszméletlen mértékig felkapott lett az utóbbi hónapokban, mindenki róla beszél, és nem is akármiért: a srác szó szerint egy „CSGOD”, nagyon érti a dolgát, és ez meg is látszik. Mathieu „ZywOo” Herbaut jelenleg egy feltörekvő francia csapatban játszik, a Team Vitality-ben. Maga az organizáció elég szép hírnévre tett szert más játékok körében, most úgy gondolták megpróbálják magukat a CS:GO vizein is. 2018 októberében alakították ki a 4 veteránból és egy „újoncból” álló ötöst. A lineup a kezdetek óta változott, miszerint Happy-t kispadra ültették, és helyére az addig LDLC-ben kiemelkedő játékost választották. A csere mibenlétét nem részletezték, illetve az okairól is csak annyit nyilatkoztak, hogy Happy-vel nem lett volna annyira jó a légkör a teamen belül hosszútávon, ezért volt lényeges a váltás.

Na de térjünk is vissza a sztárhoz, ZywOo-hoz.

Amit tudni kell a szerepéről a csapaton belül az körülbelül annyi, hogy mindent megcsinál amire éppen szüksége van a csapatnak. Entry, lurk, AWP: ezek közül egyik sem okoz gondot a fiatal tehetségnek. Sokan úgy néznek rá, mint s1mple utódjára, sőt vannak akik kiállnak a teória mellett miszerint pár éven belül túl is szárnyalhatja 2018 legjobb játékosát.

Amellett, hogy a játékban egy Isten, a való életben is egy szórakoztató figura. Elég csak megnéznünk, hogyan reagál egy-két gyors kérdésre meccs közben. A maga kellő kisfiússágával és félénkségével egy újabb személyiséget ad a CS:GO közösségnek, miközben mindenkit eltapos aki az útjába mer állni a versenyeken. Nem túlzás azt mondani, hogy félig ember, félig robot, hiszen ezt a statisztikái is mutatják. Kevés az olyan meccs ahol nem lőne minimum 20 fraget, ami nem csak MM-en számít jó teljesítménynek, hanem profi mezőnyben is egyaránt kiemelkedő.

Igaz ugyan, hogy legtöbbször nála láthatjuk az AWP-t, viszont nem szeppen meg egy kis rifle használattól sem. Armor nélkül, pisztollyal, ECO-ban. Rengetegszer volt már rá példa, hogy a csapat irányítója, NBK, magára ZywOo-ra épít néhány kört, aminek a vége mindig valami brutális bravúr, és gyakran össze is jön nekik minden. Gondoljatok bele milyen fényes jövő várhat rá, ha 3 hónap alatt Major-ig vezette a Vitality-t. Bizony, 3 hónapja játszanak csak együtt a srácok, és ennek ellenére ott lesznek a katowicei derbin. Sok sikert nekik, én szívesen látnék egy „one-man show”-t ZywOo részéről.

Szerintetek van benne annyi potenciál, hogy egészen döntőig carry-zze a francia szcénában?

A Vitality egyelőre 1:1-el áll a Majoron. Köszönjük a cikket a vendégírónknak, Kulcsár Róbertnek.

Ezt olvastad már?

Elképesztően gyönyörű egyedi CS:GO PC, a Howl skin mintájára

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva