Counter Strike

Ez már nem vicc, az AUG meta eddig a Majoron is pusztít


A profik közül sokan aggódtak az AUG túlzott népszerűsége miatt, eddig teljesen jogosan.

A Major előtt több olyan hangot is hallani lehetett a profik mezőny tagjaitól, hogy az AUG-ot még a verseny előtt nerfelni kellene. Túl erős ilyen olcsó árért cserébe, fel fogja borítani az eddigi metát.

Az aggodalmak pedig totálisan be is igazolódtak a Major első napja után.

Nézzük meg az AUG leárazása előtti utolsó Major, vagyis a FACEIT London statisztikáit. Teljes vásárlás esetén a legnépszerűbb fegyverek az AK, az AWP és az M4 voltak, az összes kill 76%-át ezek a fegyverek lőtték. 40%-ot az AK, 21%-ot az M4, 15%-ot az AWP.

Ehhez képest a mostani Major első napja teljesen mást mutat, az M4 szinte eltűnt, valamint az AK és az AWP is lecsökkent. Mindezt azért, mert az AUG valósággal berobbant a második helyre, leárazása után.

A legnépszerűbb nagyfegyverek Katowicében már a killek 80%-át hozzák össze. Az AK 38%-ra csökkent, az AWP 14%-ra, az M4 pedig egészen 10%-ig zuhant. Az AUG 18%-a jól mutatja, mennyire erős és mennyire népszerű ez a fegyver a mostani viszonyok mellett.

Ha ez így folytatódik, és CT oldalon teljes AUG dominancia marad, tényleg el lehet gondolkodni a sebzés csökkentésén, vagy az ár visszaemelésén a jövőben.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva