Counter Strike

Bebizonyították! Az embereknek igazából fel sem tűnik a 64 és 128 tick közötti különbség


Szinte örökös téma a 128 tickes Matchmaking szerverekre való áhítozás, igazság szerint fel sem tűnne, ha megérkezne.

Játsszunk el a gondolattal, hogy a Valve titokban 128 tickesre emeli a CS:GO Matchmaking szervereit. Nem jelenik meg róla hivatalos közlemény, egyszerűen csak felemelik, és figyelik, feltűnik-e a játékosoknak.

Szerintetek mindenkinek feltűnne a változás? Vagy ha nem is mindenkinek, legalább a többség észrevenné?

Most mindenki rávágja, hogy persze, óriási javulás lenne, de az igazság valójában az, hogy pont nem venné észre senki! Ennek bebizonyítására lefuttattak egy kísérletet, több mint 1200 eredménnyel. A kutatás egyszerű volt, az emberek felmentek egy meghatározott szerverre, lenyomtak pár kört és utána meg kellett mondaniuk, hány tickes volt szerintük a szerver.

A tesztelőket a szerver véletlenszerűen dobálta 47, 60 és 128 tickes szerverek között, és el kellett találni, melyiken játszottál.

Az eredmény elkeserítő és egyben tanulságos is.

A 128 tickrate-es szerveren játszók közül csak 53% ismerte fel, hogy a három lehetőség közül ez a 128 tickes. A maradék 47% vagy 64, vagy 47 tickesnek hitte, ami szinte fele-fele arány. És tökéletesen megmutatja, hogy az emberek nem érzik a különbséget, még a jobb szerveren sem.

De van még más is! A 64 tickes szerveren játszóknál még rosszabb a helyzet, ott ugyanis 53% azt hitte, hogy 128 tickesen játszik. Vagyis újabb bizonyíték rá, hogy az emberek fullosan képtelenek megmondani, hogy ez most 128 vagy 64 tickrate?

A legszomorúbb az utolsó adat, mely szerint még a 47 tickes szerverről is 46% azt hitte, hogy ez bizony 128 tickes.

Ezek után ismét feltesszük a kérdést, szerintetek feltűnne az embereknek a 64 tickről 128 tickre váltás, ha váratlanul megérkezne MM-re?

A kutatás eredményeit itt találjátok részletesen, a mérés tanulságairól pedig 3kliksphilip is összedobott egy izgalmas videót:

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva