Hearthstone

Elegáns Baku és Genn nerf ötlet, ami nem nyírná ki a deckeket, csak counterplay-t adna ellenük


Egy közösségi ötletet mutatunk be nektek kicsit továbbgondolva.

Azt gondolom, hogy mindenki elismeri, hogy ha valami kifejezetten erősre sikeredett a Witchwood kiegészítőben, akkor az a Baku the Mooneater és Genn Greymane kettőse – nem véletlen, hogy nagyjából egy év elteltével a Blizzard is komolyan gondolkodik a nerfelésükön.

A Blizzard szerint a Baku, a Genn és a Barnes a három legproblémásabb lap, az OTK deckeken is gyengítenének

Nehéz megmondani, hogy ennek hatására történt-e, de felvetődött Redditen egy alapjaiban nem rossz gondolat, mely persze továbbfejlesztést igényel. A rajongó úgy oldaná meg a helyzetet, hogy csak kicsit nerfelne a két lapon: egy olyan aspektusát változtatná meg a kártyáknak, amik counterplay-t nyújtanának.

Röviden: nem egy fixen működő hero powert kapnánk, hanem csak akkor játszhatnánk a fejlesztett verzióval, ha játék közben sem változik meg a páros/páratlan összeállítás a pakliban. Hogy mit jelent ez a gyakorlatban? Nos például ha a Seaforium Bomber betenne egy bombát a deckünkbe, akkor ugye ha Gennel vagyunk, hirtelen nem teljesül a feltétel – ekkor visszaváltozna 2 manássá a hero power.

Ami miatt nem lett népszerűbb ez a poszt az az, hogy bár az alap ötlet rendben van, a kivitelezés jelenleg nem optimális: ezeknek a pakliknak pont az a lényege, hogy konzisztens curve-öt adjon az első körökben (nyilván később is fontos), ami ellen pont nem sokat ér az 5. körben elhelyezett bomba.

Épp emiatt a továbbgondolt verzió az lenne, hogy a következő kiegészítőben (a nerf mellé) érkezhetnének olyan 0 és 1 manás lapok, amik az ellenfél paklijába tesznek valamit – akár önmagukat, mint ahogy a Weasel Tunneler is működött.

Weasel Tunneler(49758).png

Fontos lenne azonban, hogy ezek önmagukban is használható kártyák legyenek (de nem optimális stattal megáldottak, elvégre tech lapokról beszélnénk), például valami olyasmire gondolunk, hogy: 1 mana, 1-2-es lény, ami kijátszásakor belerak egy mini bombát az ellenfél deckjébe (1 mana, 1-et sebez, és visszahúzza magát). Persze nem muszáj ilyennek lennie, hisz ez csak az első ötlet, ami kipattant a fejünkből, lehet ennél kreatívabb, lényeg, hogy ha ezen a vonalon haladna a Blizzard, akkor rendbe rakhatná az egyébként szórakoztató páros/páratlan deckeket.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva