League of Legends

Erőltették az egyenjogúságot, beletört a bicskájuk – Hatalmas bukás a Vaevictis projekt az LCL-ben


Az elképzelés jó volt és dicséretes, a megvalósítás viszont félelmetesen amatőr.

Az orosz League of Legends ligában a világ talán egyik legnagyobb PR öngyilkossága folyik éppen. A Vaevictis Esports bejelentette, a 2019-es tavaszi szezonban egy kizárólag női játékosokkal kiálló csapattal fognak indulni, ezzel bebizonyítva, hogy a nőknek igenis helyük van az esportban. A lehetőség adott volt, a lányoknak már csak a teljesítményt kellett volna hozzáadni és a gaming világ valószínűleg térden csúszott volna előttük a kétkedések miatt. Ám mivel csak egy elkapkodott projekt volt az egész, hatalmas égés lett a “vége” (holott még csak most kezdődött a bajnokság).

A legnagyobb probléma az, hogy olyan játékosok alkotják a Vaevictis csapatát, akiknek semmi keresnivalójuk nincs a kompetitív League of Legends-ben. Az LCL egy középszintű ligának számít, de még ezen a szinten is Master és Challenger szintű játékosok játszanak. A Vaevictis-ben pedig kizárólag Diamond szintű játékosok játszanak, többen inkább a Plathoz vannak közelebb, mint a Master ranghoz. Ez pedig gigantikus szintkülönbség és nemhez nem köthető, a férfi Diamond játékosok is ugyan ilyen alázásokat kapnának.

Ami ki is ütközött az első három profi mérkőzésük során, volt olyan mérkőzés, ahol 52 killt adtak az ellenfél csapatnak, míg ők maguk csak 2-t tudtak összeszenvedni. És ezzel talán még nem is lenne probléma, de amikor 15 percnél képesek 100 CS hátrányban lenni közel az összes ösvényen, akkor bizony már a nézőknek is kínszenvedéssé válik a találkozók követése.

Az elképzelés kiváló, a megvalósítás viszont röhejes, ugyanis ezzel a “csak azért is” hozzáállással csak az ellenkezőjét fogják bebizonyítani annak, amit eredetileg szerettek volna. Ez egy fantasztikus kezdeményezés lett volna, ha veszik a vezetők a fáradtságot és felkutatják az igazán tehetséges, Master és Challenger szintű női játékosokat (merthogy biztosan bőven van ilyen a világon), összeboronálták volna őket egy csapattá, valamint egy kiadós edzőtábor után elindították volna őket az LCL-ben. Le merjük fogadni, hogy ebben az esetben nem lett volna különbség női és férfi csapat között és a makró játék lett volna a döntő faktor.

Jelenleg viszont akkora különbség van az orosz lányok és ellenfeleik között, hogy nem tudjuk elképzelni, hogy a jövőben bármi változna, az ilyen jellegű alázásokra pedig biztosra vesszük, hogy semmi szüksége a gárdának, hát még a játékosoknak.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva