Apex Legends

150 000 forint szomorú igaz története, tanulságos sztori a loot boxok erejéről


A skineket és egyéb tárgyakat rejtő dobozok meglepően gyorsan képesek hatalmas károkat okozni. Akár egyetlen este alatt is.

Az Apex Legends bár ingyenes játékként lett ismert, a benne található Loot boxokra rengeteg pénzt el lehet szórni. Aki nem tartja magát tudatosan távol ezektől a mikrotranzakcióktól, egy pillanat alatt elkapja a gépezet és onnan már nem ereszti. Ha valaki nem tud mértéket tartani, egy pillanat alatt függővé válik.Pontosan így járt egy Loot boxokat mindig is ellenző játékostársunk, akinek elég volt egyetlen rossz döntés.

Elcsábult és a Loot boxok pillanatok alatt bedarálták őt is, és a pénztárcáját is.

Tanuljunk BAE3391 történetéből, aki bátran bevállalta, hogy megosztja saját botlását a többiekkel. Ha már csak egy ember is óvatosabb lesz emiatt, már megérte.

“Így szórtam el 500 dollárt Apex packra

Bevezetve a sztorit, 24 éves felsőfokú végzettséggel rendelkező, diplomás ember vagyok. Teljes munkaidőben dolgozom, tartós párkapcsolatban élek és teljesnek érzem a napjaimat. Ezt a történetet azért mesélem el, hogy megmutassam, igenis bárkivel megtörténhet. Nem csak kisgyerekekkel, és azokkal a gyanútlan emberekkel, akik nem ismerik a Loot boxok könyörtelen természetét.

Egész életemben játszottam, ismertem már a mikrotranzakciók trükkjeit régóta. Rengeteg órát pakoltam az Overwatch-ba és a Rocket League-be, melyek egyaránt a Loot box rendszereikről is ismertek.

Bár az igaz, hogy ezek a játékok nem is igazán csábítottak felesleges költekezésre. A két játék rengeteg órája alatt összesen maximum 30 dollárt, ha költöttem. Sosem volt szerencsém ezekkel a Loot boxokkal, bármennyire is akartam az adott tárgyat. Ismertem a mögötte lévő matekot, és nem akartam az ablakon kidobni a pénzem.

Hogy mégis mi változott meg ennél az esetnél? Az elérhetetlennek tűnő Wriath ereklyék.

Tegnap este elkeseredett hajtóvadászatra indultam a Heirloom set nyomában, amire kevesebb, mint 1% a hivatalos esély.

Hogy miért csináltam? Azok után amiket leírtam, hogy ismertem a Loot boxok buktatóit meg minden?

Az Apex packok garanciát nyújtó “pity timere” miatt. Ez ugyanis biztosítja, hogy 500 packból egyben biztosan ott van a Heirloom bundle. Ráadásul a játék jelenlegi egyetlen Heirloom szettje pont a fő karakterem, Wraith mellé került be. Ezért szerettem volna még akkor kinyitni őket, amikor nem csökken az esély amiatt, mert bár kinyitok egy Heirloom bundle-t, de másik karakterhez kapom.

Legalább 3 haverom is megkapta néhány pack után, minden streamernek megvan, csak nem kerül tényleg 500 packba, ugye? Hatalmas tévedés! Egymás után vettem a packokat, folyamatosan arra gondolva, a Heirloom set ott lesz a következőben. Már az első packnál tudtam ,hogy sötét és drága útra lépek, de nem tudtam leállni. Csak nyitottam és nyitottam a packokat, mire elértem pontosan az 500. darabig, és a garantált Heirloom szettig Wraith mellé.

Nyugodtan mondhatom, hogy nem érte meg. Meglett minden kék ritkaságú tárgy, rengeteg legendary szinte minden fegyverhez és karakterhez, de igazából egyik sem érdekel. Az egész hajtóvadászat egyetlen szettre irányult, amire kevesebb, mint 1% volt az esély.

Bátran savazhattok, teljesen megérdemlem. Higgyétek el, savazom magamat is eleget. Remélem ez a történet elér pár emberhez és talán segít egyeseknek megállni, hogy hozzám hasonló hibát kövessen el.”

Az eset nem hogy pár emberhez elért, több mint 3 ezer kommenttel és közel 10 000 upvote mellett pörög. Tanuljunk belőle és figyeljünk oda egymásra is, hogy ne történjen hasonló! Tudni kell hol húzódnak a józan ész határai és hogy mikor kell megállni!

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva