Counter Strike

Rajtunk röhög mindenki – nemzetközi reakciók a Budapest Five felbomlása kapcsán


Amilyen hirtelen jött, olyan hirtelen el is illant a magyar CS:GO nagy lehetőségének tartott kezdeményezés.

2019 január 14-én még úgy számoltunk be a Budapest Five csapatáról, mint a magyar CS:GO nagy esélyéről, hogy nemzetközi szinten is megmutassuk magunkat. Egy stabil háttérrel rendelkező szervezetet ígértek, ahol biztosított minden a fokozatos fejlődéshez.

Szépen lassan, lépésről lépésre.

A dolgot azonban megint csak sikerült teljesen indokolatlanul elsietni. Egy hónap elteltével jöttek a türelmetlenkedések és a szétválás, ami után a Budapest Five az összes játékostól elköszönt.

Ahogy január 14-én a nagy bejelentésnek, úgy február 18-án az oszlásnak is híre ment a nemzetközi sajtóban. A külföldi CS:GO rajongók pedig nem kímélték a magyarokat, de hát miért is tették volna? Konkrét személyek elleni kommenteket szándékosan nem vettünk át, pedig bőven akad azokból is. Pusztán próbáltunk rávilágítani, hogy milyen hatással lehetnek az egész magyar közösségre az ilyen hírek, amik nemzetközi szinten is megjelennek.

“Elindul a Budapest Five, játszanak 0 hivatalos meccset és megszűnnek. Mindezt egy hónap alatt, tragédia ez a csapat!”

Tény és való, hogy az MNEB-n pályára léptek, de az is igaz, hogy a BP5 valóban 0 hivatalos meccset játszott a HLTV szerint. Csak összehasonlításként megjegyeznénk, hogy a HoP-nak és a volgare-nak egyaránt 3 is volt ez idő alatt.

“Leigazolsz pár 99999. szintű játékost, majd egy hónap múlva kidobod őket? A legjobb befektetés valaha.”

A szervezet felé is megszólaltak a kritikus hangok, hiszen tényleg arról szóltak az első hírek, hogy hosszú távra terveznek az ötössel. De úgy tűnik egyetlen csere sem fért bele, főleg nem egy hónap után.

“Ez gyors volt!”

“omegalul”

“Ez a tier 7 csapat mindig is tier 7 marad”

Az általános hangulat tényleg nemzetiségtől független kárörömet mutat a világ minden tájáról. És tényleg rengeteg volt belőle, de kár lenne az összeset bemásolni. Úgy tűnik a magyar mezőny viselt dolgainak híre lassan már mindenhova elért.

“Jézusom, szégyen ez az egész magyar mezőny”

“Magyarország szégyenei”

A legnagyobb probléma az, hogy az internet népe általánosít. A Budapest Five kálváriáját az egész magyar CS:GO közösség bukásaként élik meg és emiatt az egész mezőnyt eltemetik.

Pedig ez tényleg egy hatalmas lehetőség lett volna, amivel pont az ilyen rossz indulatú kommentelőket lehetett volna elhallgattatni. És bebizonyítani, hogy igenis születhetnek nagy dolgok a magyar mezőnyben is. De egyelőre úgy tűnik, hogy nem a Budapest Five ötöse fogja ezt bebizonyítani.

Legalábbis nem ezzel a nagy csinnadrattával beharangozott ötössel, az már biztos. Kár érte.

Ezek után vajon sorban állnak majd a magyar játékosokért, ha valahol megüresedik egy hely, ha még egymást is csak marni tudják? Szívesen hívnak meg egy nemzetközi versenyre magyarokat, ha azt látják hogy nem tudnak tartósan egy verseny végéig együtt maradni? Szívesen fektetnek majd hosszú távon szponzorok a magyar lineupokba? Reméljük egyszer tényleg elkezdünk majd profin, a jövőre gondolva viselkedni!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva