Counter Strike

Ilyen még nem volt! A profi játékosok hivatalos szövetsége ellenzi a köveztkező Major részleteit


A CSPPA (Profi Counter-Strike Játékosok Szövetsége) szerint elfogadhatatlan a második Majornak kitűzött dátum.

Egy profi CS:GO játékos szinte egész évben gyakorol és versenyekre jár. Két időszak jelent kivételt, az augusztus és a december. Nyáron a jól megérdemelt pihenésé a főszerep, decemberben pedig az évad végével ők is elvonulnak.

A gond csak az, hogy a következő Major ezt egyáltalán nem teszi lehetővé.

Az időpontokat megnézve kiderül, hogy a Major már augusztus 20-án beindul, ami korábban még bőven a pihenésről szólt. Ha csak 2 hetes felkészülést számolunk, akkor a csapatok augusztus 6-ától már gőzerővel gyakorolni fognak. Ennyit a nyári pihenésről.

Legutóbb 4 éve, még 2015-ban fordult elő, hogy augusztusban Majort rendezzenek, de akkor még nem is volt ilyen zsúfolt a versenynaptár. Azóta minden évben vagy július vége, vagy szeptember eleje az év második Major időpontja.

A profi játékosok közül többen is nemtetszésüket fejezték ki a szünethez való közelség miatt. Pihenésből érkezve egyből az év egyik legfontosabb versenyére felkészülni, nem éppen a legjobb kombináció.

A dolog odáig fajult, hogy a nemrég megalakult, játékosok érdekvédelmi szerveként ismert Profi Counter-Strike Játékosok Szövetsége hivatalos közleményt adott ki, melyben nemtetszésüket fejezik ki az időpont miatt.

“Csalódottan hallottuk, hogy a következő CS:GO Majort rögtön a játékosok nyári szünete utánra időzítették. A londoni Majoron tárgyaltunk erről a Valve illetékeseivel, és egyértelműen tisztáztuk feléjük, hogy vagy egy félév közepén, vagy egy félév végén kell tartani, nem az elején.

Mikor meghallottuk a berlini időpontot, ismét felkerestük a Valve-ot, de mostanáig nem kaptunk választ. Kézben kell tartaniuk az éves versenynaptárat, nem préselhetik be a Majort csak úgy egy teljesen telített évbe.”

Kíváncsian várjuk mikor és mit válaszol majd a Valve, és a felháborodás hatására lesz-e bármilyen változás a Major időpont kapcsán?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva