Fortnite

A Fortnite beszüntette hirdetéseit a YouTube pedofilbotrányai miatt


Ismét pedofilbotrányba keveredett a YouTube.

Meglehetősen kellemetlen ügybe keveredett a YouTube, ami miatt az Epic Games úgy döntött, hogy nem futtat Fortnite hirdetéseket a továbbiakban a platformjukon. Az esetet Matt ‘MattsWhatItIs’ Watson, ismert youtuber robbantotta ki, és egy egész pedofil hálózatról rántotta le a leplet, ami bárki számára elérhető, a YouTube pedig semmit nem tesz a pedofil tartalmak ellen.

Watson bebizonyította, hogy mindössze két kattintás után olyan fiatalokról szóló pedofil tartalmakat találhatunk a platformon, ami rendkívül megbotránkoztató. A pedofilok ugyanis lementik a gyerekek által feltöltött videókat és újabb profilról feltöltik őket időbélyegekkel ellátva. A YouTube pedig ezekkel a videókkal jókora összegre tesz szert a hirdetésekből, az algoritmusnak köszönhetően, ami nem válogat.

Az algoritmus még segíti is a pedofil tartalmakat keresőket, ugyanis ha például beírjuk a “girl yoga” címszavakat az automata kiegészítő rendszerük figyelmünkbe ajánlja a “hot”, azaz dögös és a “young”, azaz fiatal szavakat is. Ha pedig a “twister girl”-t szeretnénk beírni, a YouTube a “little girl twister in skirt” keresőszót ajánlja fel.

A videó rendkívül nagy figyelmet kapott a médiában, az Epic mellett az IKEA is lelőtte a hirdetéseit az oldalon. A YouTube már tud a problémáról, a szóvívőjük a következőt fűzte az ügyhöz:

“Amint olyan kifogásolható tartalmat találunk, ami vét a szabályzatunk ellen, abban az esetben azonnal eltávolítjuk a hirdetéseket adott esetben a tartalommal együtt.”

Az első hasonló botrány még 2017-ben tört ki, ám ekkor a YouTube megígérte, hogy mindent rendbe fognak hozni. Ekkor a YouTube-ot birtokló Google elnöke személyesen kért elnézést az ügy miatt. Ezt követően 2018-ban is megismétlődött az eset, a pedofilok ekkor is feltűntek a fiatalok YouTube csatornáján.

Ezt olvastad már?

Néha azért nem árt gondolkodni! A Majort választotta randi helyett, szakítás és Vega Squadron pulcsi lett a vége

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva