Gaming

A kalózok már fel is törték a legújabb Denuvót – RIP Far Cry & Metro Exodus


A kalózok ismét rendkívül gyorsan dolgoztak ezúttal is.

FONTOS! Mielőtt bárki félreértené a helyzetet, mi a kiadók pártján állunk. Az eredeti példányok megvásárlása nélkül ugyanis lehúzhatják a rolót és nem lesz több játék, ami örömteli órákat hozna a gamereknek. Ettől függetlenül fontosnak tartjuk figyelemmel kísérni a kalózpéldányok életét, hiszen ebből derül ki például, hogy semmit nem ér a Denuvo és más megoldás után kellene nézni.

A kiadók folyamatosan harcolnak a kalózok ellen, ám ez többnyire az játékvásárlók kárára történik. A Denuvo védelmét még mindig előszeretettel veszik igénybe, noha már kiderült egy ideje, hogy ez bizony a játékok teljesítményére is kihatással van. Múlt pénteken jelent meg a Far Cry New Dawn, a Metro Exodus és a Crackdown 3, ezekben az a közös, hogy mind DRM védelemmel voltak ellátva, az előbbi kettő a Denuvo 5.6-tal, a Crackdown 3 pedig a Microsoft saját UWP védelmével.

Tom’s reaction to Metro Exodus from CrackWatch

Ezeket a tegnapi napon sikeresen feltörték a kalózok, a védelem tehát mindössze 5 napig védte a játékokat.

A Far Cry New Dawn egyedül az, amit még nem törtek fel, de már ez is csak idő kérdése, a másik két játék ugyanis már elérhető a virágboltokban.

A kérdés továbbra is fennáll: van-e értelme védeni a játékokat, ha a kalózoknak csupán pár nap kell a védelem feltöréséhez? Ez még mindig jelentősen megosztja a közösséget. A jobb fej kiadók viszont a feltörés után ki szokták venni a védelmet a játékokból, hiszen ezzel megkönnyítik a vásárlók életét is.

Ezt olvastad már?

“Anya, a lányok bántanak!” – Far Cry New Dawn teszt

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva