Fortnite

Megérte várni egy szezont a Driftboardokra? – Az Epic ezúttal rendesen kitett magáért


Véleménycikk a Fortnite: Battle Royale legújabb járműveiről, a légdeszkákról.

Meglehetősen szkeptikusan álltam a légdeszkák, vagyis a Driftboardok megjelenéséhez, már csak azért is, mert egy teljes szezon kellett ahhoz, hogy a kezdeti hibákat megjavítsák, ami összességében nem volt valami jó előjel.

Ám őszintén, ezeket a helyzeteket, amikor az Epic fogja magát és fonákból arcon csap a véleményem miatt, igazán szeretem. Már csak azért is, mert ez azt jelenti, hogy a puffogásom tárgya nemhogy nem igazolódik be, hanem a lehető legjobban sül el! Így van, néhány napnyi tapasztalat után azt kell, hogy mondjam, a Driftboard a második olyan jármű, aminek ténylegesen van értelme a játékban.

A Fortnite pályája sosem volt akkora, hogy feltétlenül indokolt legyen járműveket hozni a játékba. Viszont a PUBG okán a közösség folyamatosan azzal ostromolta a kiadót, hogy ideje lenne valami járműszerűséggel bővíteni a Battle Royale-t, ugyanis sokaknak derogált időben elindulni a Vihar elől a biztonságos zónába. Azóta már egy jó pár jármű megjelent a játékban, kaptunk bevásárlókocsikat, quadokat, golf kocsikat, repülőket, s most légdeszkákat.

A bevásárlókocsinak addig volt értelme a játékban, amíg meme-ként lehetett kezelni, sokan azt hitték ezzel el is intézi a kiadó a járműveket a játékban. Aztán érkeztek tényleges járgányok, ezzel a kis kerekes kosarakat gyakorlatilag be is dobták a levesbe, nem lennék meglepve, ha valakinek nem tűnne fel, hogy még mindig megtalálhatók a játékban. A Quadcrasher és a golfkocsi a maga kategóriájában nem volt rossz, de mindegyik valahol megbukott. Az egyik csak úgy haladt (golfkocsi), így könnyen ráuntak a játékosok, a másik pedig áthaladt mindenen, de irtózatosan hangos volt. Egy szó mint száz, voltak járművek, de egy idő után az emberek elkezdték hátrahagyni őket.

 

Easiest 11million points ive ever hit from r/FortNiteBR

Aztán megérkeztek a repülőgépek, amik annyira meghatározók lettek, hogy a megjelenésük óta folyamatosan nerfelni kell őket és még mindig nincsenek elfogadható helyzetben. Kicsit erősnek tartom, hogy az égbe is felvitték a játékmenetet, de legalább most már vannak gyengéi a gépeknek, ugyanis a megjelenéskor nem nagyon tudtunk volna mondani egyet sem.

A hetedik szezon elején mindezek mellé bejelentettek egy légdeszkát, amit az első frissítéssel akartak a játékba hozni, ám egy utolsó pillanatban észrevett hiba miatt eltolták a tárgy megjelenését, csak az egyensúly változásokat élesítették. A javítások pedig a hetedik szezon utolsó frissítéséig tartottak, amikor is megjelentek a légdeszkák, s megérkezett az új járműreform.

A Driftboard egyszerre lett végtelenül stílusos és igazán hasznos. A stílusosság adja magát, még sose tudtunk ilyen menő trükköket csinálni a játékban, néha olyan érzés mintha valami futurisztikus Tony Hawk játékba csöppentünk volna.

Csak egy tipp… – Reddit

És hogy mit ad a játékmenetnek? Ez az első olyan jármű, aminek használata közben feléleszthetjük társainkat, valamint lootolhatunk és lőhetünk is, ami igazán nagy stratégiai szerepet tölt be. Zuhanási sebzés sem kapunk, ha az égből alább esünk velük, így a lufikkal kombinálva akár új repülő járműveket is kaphatunk a Driftboardok “személyében”. A sebességük pedig a boost-rendszerrel a repülők sebességével vetekszik, ami egyértelműen a legmegbízhatóbb földi járművekké teszi a légdeszkákat.

“De hát nem véd a golyók ellen, hiszen nincs körülöttünk karosszéria!”

Ez nem teljesen igaz, a bloom miatt meglehetősen sok golyót fel tudnak fogni a Driftboardok, valamint tényleg olyan gyorsak, hogy csakis az igazi mesterlövészek tudják effektíven letartani a deszkázó játékosokat.

Epic Games

Összességében tehát igazán meg lehet elégedve az Epic Games a munkájával, a Driftboard tárgyra őszintén megérte várni, egy olyan járművet kaptunk, amit mindig is kedveli és használni fognak a játékosok, függetlenül attól, hogy milyen irányba halad a játék. Még azt is megkockáztatom, hogy elférne rájuk egy kis gyengítés, az a sebesség néha tényleg félelmetesen erős tud lenni…!

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva