Tech

Az Nvidia végre lerántotta a leplet a GTX 1660 Ti-ról


Végre megtörtént a várva-várt bejelentés.

Ezúttal nem ment minden úgy, ahogy az Nvidia kigondolta, hiszen a pletykáknak köszönhetően már szinte minden információt megtudtunk előre az újonnan érkező GTX 1660 Ti-ról. Ez egy meglehetősen érdekes kártya, hiszen számozás szerint a GTX 1060 utódja is lehetne, ám arra a szerepre az RTX 2060 már korábban vállalkozott. A GTX 1660 Ti ilyen szempontból egy furcsa, de talán a GTX 1050 Ti-hoz áll a legközelebb számozás szerint, a teljesítménye és az árszabása persze az új generáció újításának köszönhetően jóval magasabb lett.

A COLORFUL 319 dolláros modellje

A GTX 1660 Ti nem kapott referenciahűtést, kizárólag egyedi kivitelben lehet megvásárolni. Az ára pedig 279 dollártól indul,de egészen 340 dollárig találunk modelleket. Ez hazánkban várhatóan 100 ezer forinttól fog indulni, a komolyabb hűtéssel szerelt modellekért pedig 120 ezer forintot is elkérhetnek. A gyártó itt is különválasztja az OC és a non-OC modelleket, ami a gyakorlatban annyit tesz, hogy a gyártók a non-OC modelleket nem tuningolhatják, de azt senki sem tiltja meg, hogy otthon a felhasználók ne húzzák túl.

Ahogyan várható volt a GTX 1660 Ti-ból kihagyták az RTX és a DLSS támogatást, a gyártó főleg esport játékok mellé ajánlja a kártyát, ami az új 12 nanométeres “TU116” chipet kapta meg. Ez 1536 “Turing” CUDA magot, 96 textúrázó, 48 blending egységet tartalmaz. A memória tekintetében nem spóroltak, hiszen 6 GB GDDR6 lapkával szerelték, ami 192 bites memóriabuszon keresztül kommunikál. A fogyasztást nem kötötték az orrunkra, de egyetlen 6 / 8 pines tápcsatlakozóval szerelik a modelleket, ami azt jelenti, hogy túl magas fogyasztásra nem kell számítani.

Az első tesztek szerint a GTX 1070-nel van egy szinten, az RTX 2060-tól pedig nagyjából 15%-kal lassabb, persze a kártya is olcsóbb jó pár ezressel.

Ezt olvastad már?

Akciófigyelő: Ezúttal egy igazi csemegét húzhatunk be ingyen!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva