Tech

Ilyen gép kell a 1440p ultra Metro: Exodus-hoz!


Ez már zsebbenyúlós történet lesz!

Nemrégiben írtunk róla, milyen PC kell valójában ahhoz, hogy élvezhetően tudjunk játszani a Metro: Exodus-szal, alacsony beállítások mellett. Annál a konfigurációnál nagyon fontos volt, hogy ár/érték arányban is helytálló legyen a PC, a jelen esetben azonban már a látványra is fordítottunk figyelmet.

Budget PC a Metro új részéhez:

Ilyen a lehető legolcsóbb PC, amin fut a Metro: Exodus

Ahhoz, hogy 1440p-ben is elérjük a 60 képkockát másodpercenként, mindenképpen szükségünk lesz egy RTX 2080-ra, és persze egy vasra, ami azt a szörnyet kihajtja. Ennek fényében, lássuk milyen gépet raknánk mi össze, erre a feladatra:

Processzor: Intel Core i7-8700K (kb. 125,000 Ft.)

Nem a legújabb generáció, de nem is szükséges azokhoz nyúlnunk. Az Intel 8. generációs processzorai tényleg nagyon jól sikerültek, az i7-8700K teljesen megéri az árát, és jó néhány évig hű társunk marad majd!

Videokártya: Gigabyte GeForce RTX 2080 TURBO (kb. 262,000 Ft.)

Ha már lúd, legyen kövér. Persze ennél is van jóval drágább, és jobb videokártya, ezzel szerintünk már nem foghatunk mellé. 8GB DDR6 memóriával van szerelve, ezt minden játék magas felbontású textúrája szeretni fogja.

Memória: G.Skill TridentZ RGB 2x8GB DDR4 3200MHz (kb. 50,000 Ft.)

Abszolút overkill. Már nem a memória mennyisége, inkább a kinézete. Nekünk viszont épp erre az extravagáns külsőre van most szükségünk, a TridentZ pedig ebben (is) tökéletes.

Alaplap: Gigabyte Z370P D3 (kb. 33,000 Ft.)

Puritánabb alaplapot álmodtunk meg ennek a gépnek. Bár nincs ezerféle színben világító modul rajta és IO páncél sem védi, funkcionalitásban nagyon ott van. Z alaplapról beszélve adott az OC lehetőség, memóriát 64GB-ig támogat, mindezt 4000MHz-en. Van rajta M.2-es csatlakozás, hogy az SSD is a legjobb lehessen és 6 USB is ráfért, melyből 4 darab 3.0. Persze, lehetne sokkal nagyobb, sokkal többért, de tegyük fel a kérdést. Tényleg szükséges?

Tárolóeszköz: Samsung 970 Evo 1TB M.2 (kb. 75,000 Ft.)

Ezen a szinten már nem szeretnénk HDD-ben gondolkozni, így esett a voksunk az 1 TB tárral rendelkező Samsung 970 Evo-ra. Szuper gyors írási és olvasási sebesség, temérdek hely a játékoknak és fájloknak, és még M.2-es is. Tökéletes választás egy ilyen gép mellé.

Tápegység: EVGA SuperNOVA 850 P2 Platinum (kb. 76,000 Ft.)

Nagyon fájdalmas, mikor egy bitang gép a tápon csúszik el. Komoly károkat is tud okozni egy meghibásodás, abszolút nem szabad a véletlenre bízni a választást. Az EVGA modulja jó lehet, többszöri díjnyertes vas, jó szolgálatot fog tenni az évek során.

Gépház: NZXT H500 (kb. 22,000 Ft.)

Ha már ilyen gépet épít az ember, jó ha meg is tudja mutatni az ismerősöknek, vagy akárkinek, akit érdekel. Erre a célra az NZXT háza tökéletes, melyben szuperül vezethetjük el a vízhűtéshez használt csöveket is.

Processzor hűtés: Cooler Master MasterLiquid ML240L RGB (kb. 21,000 Ft.)

Teljesen jó ár/érték arány, RGB világítás és dupla ventillátoros radiátor. Ennyi kell és semmi más erre az i7-re!

Ennél a gépnél már felesleges feljebb menni, minden igényünket ki fogja szolgálni a következő jó néhány évben. Tesztek alapján, ha 4K-ban szeretnénk játszani, szükségünk lehet az RTX 2080 Ti-ra, ez alatt viszont a kistestvér mindenre elég kell, hogy legyen.

A legerősebb PC-ken is javasoljuk inkább az 1440p 144Hz-et G-Sync-el vagy FreeSync-el, hiszen a mai hardverek nem igazán tudják 4K-ban, combos teljesítmény mellett pörgetni az Exodus-t, főleg nem ha a ray-tracking-et aktívan használjuk.

Visszatér egy régi kedvenc! Olvastad már?

A legenda visszatért! – A Logitech újra piacra dobta az MX518-at

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva