Fortnite

Könnyebb nyerni Kínában a jogszabályok miatt – Húsz percet kell kihúzni és jön a Victory Royale


Megkötötték a kínai Fortnite játékosok kezét a játékfüggőség miatt.

Kína több ízben is érdekes ország. A kultúrájuk nehezen érthető európai fejjel, sőt a nyelvük és írásuk is összehasonlíthatatlan azzal, amivel mi nap mint nap találkozunk. Nem csoda hát, hogy bizonyos esetekben a nyugati brandeknek és ez esetben játékoknak, bizony alkalmazkodniuk kell az ottani viszonyokhoz, ha hirdetni akarják a termékeiket. Pontosan ez történt a Fortnite esetében is, az Epic Games-nek a játék legalapvetőbb mechanikáját kellett megváltoztatnia ahhoz, hogy a kínai állam befogadja az ottani játékpiacra a Battle Royale-t.

Amikor a Battle Bus-ról leugrunk, mindenkinek egyetlen cél lebeg a szeme előtt, ez pedig nem más, mint a Victory Royale. Ám ehhez meglehetősen szívósnak kell lennünk, ugyanis csakis egy személy, vagy egy csapat szerezheti meg a győzelmet, elvégre ez a Battle Royale lényege. De nem Kínában! A kínaiak a jogszabályok miatt egy menetet csakis 20 percig játszhatnak, ha pedig letelik ez a húsz perc, az éppen életben maradt játékosok automatikusan megkapják a Victory Royale-t.

Jól látható, a Victory Royale képernyő több győztest is felsorol – Reddit

Adva hát a kérdés:

Mégis miért?

A helyzet az, hogy Kína az egyik, ha nem a legmeghatározóbb országa a videojátékpiacnak. Félelmetes mennyiségű ember él a keleti országban, ezeknek pedig túlnyomó többsége játszik is valamivel. Ebből eredeztethetően igen komoly a játékfüggőség náluk, olyannyira, hogy az államnak lépnie kellett ez ügyben. A Fortnite esetében meghatároztak egy 20 perces játékidőt, amit “felhőtlenül” eltölthetnek a játékosok, utána pedig úgymond kényszer pihenőre ítéli őket a rendszer. Így még ha több menetet is játszanak aznap, összességében kevesebb játékóra jön ki, mint nálunk nyugaton.

Érdekes koncepció, főleg egy Battle Royale játék kapcsán, ahol ez a törvény gyakorlatilag megöli a játékkategória lényegét. Ám ha nekik ez így jó és játsszák rendszeresen, akkor bizony egészségükre!

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva