Tech

Megérkeztek a GTX 1660 Ti-ok hazánkba – Videókártya ajánló


Venni, vagy nem venni? ... Ez itt a kérdés!

Az Nvidia ízig-vérig középkategóriás kártyái már hazánkban is megvásárolhatóak pár napja. A hétvégén azzal foglalkoztunk, hogy megéri-e egyáltalán megvenni a kártyát, ám most, hogy ismerjük a hazai árakat, sokkal könnyebb megválaszolni ezt a kérdést. Sajnos ahogyan megjósoltuk 100-120 ezer forint körül kaphatóak a kicsikék, ami elég borsos, ha hozzátesszük, hogy egy középkategóriás kártyáról beszélünk. A teljesítményre egyébként nem igazán van panasz, hiszen a GTX 1070 szintjét hozza, egyedül az árcédula az, ami némileg kifogásolható.

Nézzük a kínálatot!

Az iPon már betárazott | Forrás: ipon.hu

A webáruházak többé-kevésbé már betáraztak az új kártyákból, viszont az újdonság hatása miatt az árukereső és az árgép még nem mutat megfelelően minden boltot, ezért érdemes kicsit szétnézni magunknak is. A hűtés sajnos eléggé spórolós lett az olcsóbb kártyákon, többnyire egy hőcsővel és alumínium bordákkal találkozhatunk. Ez elsőre nem hangzik túl jól, de a tesztek szerint nincs probléma ezekkel a megoldásokkal sem, olyan 70 foknál megállnak terhelés esetén, ami teljesen korrekt. Érdekes fordulat, hogy az MSI olcsóbban kínálja a Ventus XS kártyáit, mint a Gigabyte a legolcsóbb modelljeit. Ilyet rég láttunk, persze könnyen lehet, hogy ez csak a jelenlegi állapot és később lejjebb megy a Gigabyte kártyák ára.

Melyik típust válasszuk?

Ahogyan korábban említettem, mindenképp a legolcsóbb darabokat kell nézni, hiszen ezeknek még jónak mondható az ár/érték aránya. Közben az RTX 2060 már 114 ezer forinttól indul, igaz kínai megoldás, de az értelmesebb típusokat is megkapjuk 120 ezer forintért.

MSI GeForce GTX 1660 Ti 6GB GDDR6 Ventus XS OC

99 500 Ft
Teszt

Az MSI legolcsóbb kártyája, ami a tesztekben bizonyított. Nem a leghalkabb, de hangosnak sem mondanánk. A hűtése 1 hőcsöves, és némi alumínium bordát kapott erősítésnek, de a fő feladatát ellátja, a kártya egyáltalán nem forrófejű, ennyi pénzért teljesen korrekt ajánlat. Mellesleg gyárilag tuningolták, ami azt jelenti, hogy a drágább chipekkel szerelték.

GIGABYTE GV-N166TOC-6GD GeForce GTX 1660 Ti 6GB GDDR6 OC

103 500 Ft

A Gigabyte már számtalanszor bizonyított az olcsó árcímkéi ellenére. Ezt a típust már fantázianévvel sem látták el, ami nem a legjobb marketingfogás, de igazából ez semmit nem von le az értékéből. Szinte koppra ugyanaz a hűtés, mint amit az MSI-nél láthatunk, egy hőcső, alumínium tömb rásegítéssel. Gyárilag tuningolt az ára pedig nincs elszállva. Nem feltétlenül éri meg a többletet az MSI-hez képest, de van olyan jó, mint a Ventus XS.

Lehet, hogy kínai, de már 114 ezerért kínálják és is ez egy RTX 2060

Ezeknél drágábban jelenleg nem éri megvásárolni a GTX 1660 Ti-t. Ez természetesen a későbbiekben alakulhat másképp is, az idő elteltével biztosan esni fog a 1660 Ti ára, de azért óriási esésre nem kell számítani.

Ezt olvastad már?

Megérkeztek a GTX 1660 Ti tesztek – Megéri megvenni?

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva