Overwatch

Ultija miatt Baptiste-ot tartják a GOATS killer megváltónak


A szinte mindenki által unalmasnak tartott GOATS meta alkonyát is elhozhatja az Overwatch legújabb hőse.

Még csak pár napja mutatkozott be Baptiste a közösség számára, sokan máris a megváltást látják benne. Az új hős képességei, különösen ultija ugyanis lehetővé teszi a meta teljes átalakulását a mostani GOATS ellenében.

Ha beváltja a hozzá fűzött reményeket, szinte biztosan megborul a Reinhardt, D.Va, Zarya, Lúcio, Brigitte, Zenyatta hatos.

Az utóbbi hónapokban verhetetlennek tűnő GOATS sikere alapvetően két fő tényezőre támaszkodik. A hat hős szinte eggyé válva mozog a pályán, megbonthatatlan egységként védik és gyógyítják egymást. Emellett pedig precízen összehangolt ultikkal operálnak, az elérhető legnagyobb sebzés potenciál érdekében.

Képességei közül Baptiste két fronton is elég szépen keresztbe tudja húzni a GOATS számításait. Védekezésben és támadásban egyaránt.

Védekezésben az Immortality Field fog nagyon fájni a GOATS-nak, Baptiste ugyanis képes lesz halhatatlanná tenni csapatát 8 teljes másodpercre. Az Immortaility Field ugyanis egy olyan 8 méter sugarú kört teremt, ahol a csapattársak nem sebződnek 40 HP alá. Akármivel lövik őket, akármilyen ultit kapnak, amíg és az Immortality Field, a társak nem mehetnek 40 HP alá. Ezentúl tehát a Graviton Surge és a Self-Destruct féle ultik csak a halál torkába lökik majd a csapatot, de onnan még bőven lehet majd gyógyulni, Baptiste ehhez is nagyon ért.

Támadásban az ulti lesz a nyerő, az Amplification Matrix igazi metaformáló hatalom lesz. Egy erőteret nyit a pályán, ami kb akkora, mint Mei jégfala. A csapattársak számára minden lövedék sebzését megduplázza, ami áthalad ezen az kapun.

Példaként kipróbálták, mi történik egy pajzsát tartó Reinhardttal, akit Zenyatta és Ana egyszerre gyógyít, ha elkezdi lőni egy Bastion az Amplification Matrixon keresztül.

2,5 másodpercen belül simán elhullik!

A mostanában egyre unalmasabbá váló GOATS metába tehát szinte biztosan változás várható. Akár úgy, hogy kialakul egy ütőképes counter stratégia Baptiste vezetésével, akár úgy, hogy a GOATS építi be valahogy az új hőst. Az viszont biztosnak tűnik, hogy az új hős így vagy úgy, de megborítja az eddig ismert GOATS felállást!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva