Counter Strike

“Jelenleg minden változás csak árt nekünk” – az Astralis nagyon bízik az AUG nerfben


A világelső és Major címvédő Astralis edzője az AUG metáról és a dupla AWP eltűnéséről osztotta meg gondolatait.

A csoportkör lezárultával a HLTV stábja az új AUG meta kapcsán faggatta ki zonic-ot. Az Astralis edzője örülne, ha visszaemelnék a fegyver árát, és a maguk részéről egyelőre nem haraptak rá túlzottan az AUG-ra.

“A karácsonyi szünet környékén kezdtük el úgy érezni, tényleg meta lehet az AUG. De nagyon hamar annyira népszerű lett, hogy a srácoknak a végére már inkább elment tőle a kedvük. Mindenki használja persze ha kell, de talán Xyp9x a legjobb vele a csapatból.”

De nem csak a játékosok, maga az 1.6-os veterán zonic sincs túlzottan kibékülve a fegyverrel.

“1.6-ban volt egy becsületkódexünk a játékosokkal, hogy nem használjuk az AUG-ot. Talán ennek is köze lehet ahhoz, hogy korábban senki nem használta. Aztán most, hogy kicsivel lejjebb ment az ára, elkezdték poénból megvenni, és rájöttek mennyire erős. Vagyis ha mindezek után ismét visszatennék 3300-ra az árát, ugyanúgy használnák a csapatok. És sokkal igazságosabb is lenne ár/érték arány szempontjából.”

Az AUG áremelését persze nem csak azért szeretnék egyre többen, mert túl erős. Hanem mert az M4-eket szinte teljesen kikoptatta a mezőnyből, és a dupla AWP-s körökre is rossz hatással volt.

“CT oldalon szinte mindenki rávesz az AUG-ra, néha még AWP helyett is ezt választják. Sokkal mobilisabb tudsz ugyanis lenni, kerülni tudsz vele és a füstök szélén is jobban le lehet tartani ezzel. Ez persze a Terrorokra is kihat, már nem peekelhetnek random a pályán, mert az AUG egyből megbünteti az ilyen magánakciókat. Általában beülnek egy kedvező szögre és csak letartanak, ezért a jó vakítók és a pontos gránátok szerepe még fontosabb, mint eddig bármikor”

A dánok számára a precíz gránát használat eddig sem okozott gondot, így nekik kedvező is ez a mostani meta. Ennek ellenére zonic is egyet ért abban, valamit kezdeni kellene az AUG-gal.

“Az AUG meta óta is pont úgy dolgozunk, mint előtte, és várjuk, hogy lesz-e újabb fejlemény. Először az ár visszaemelésével kellene próbálkozni, aztán majd meglátjuk szükséges-e további nerf. Bár nekünk igazából minden egyes változtatás rosszul jön. Hiszen mi vagyunk a világelsők és a Major címvédők. De ha valami megváltozik, esélyt teremt arra, hogy lecsússzunk, mások pedig felzárkózzanak.”

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva