Counter Strike

Ez már lassan csak Tier 2… Hogyan tovább a FaZe számára?


Az újabb Major kudarc ismét felveti a szinte már szokásos kérdést: mi kellene ahhoz, hogy a FaZe tényleg sztárcsapat legyen?

A válasz röviden annyi: lehet, hogy mostanában már nem is lesznek azok. De menjünk egy kicsit a dolgok mögé, hiszen a FaZe kiesése és jövője nem mutat túl biztató jeleket a csapat és a rajongók számára.

Major átok

Lassan tényleg kijelenthetjük, hogy a Major és a FaZe szinte taszítják egymást. Legközelebb a 2018-as ELEAGUE döntő során jutottak a trófeához, azóta csak lefelé mennek a helyezések tekintetében. Azóta ugyanis kétszer is a negyeddöntők jelentették a végállomást a csapatnak, bármit is variáltak a lineupon.

Romló egyéni teljesítmények

Elég ha csak az előző Majorral hasonlítjuk össze a játékosok teljesítményét, már az is elég beszédes adat.

Olofmeister -0.34 (London: 1.25 / Katowice: 0.91)

NiKo -0.04 (London: 1.19 / Katowice: 1.14)

GuardiaN -0.04 (London: 1.07 / Katowice: 1.03)

rain +0.01 (London: 1.04 / Katowice: 1.05)

Vagyis fél év alatt nem hogy fejlődni és előrelépni nem sikerült, de még ugyanazon a szinten sem tudtak maradni.

AdreN sem illik ide

Szegény AdreN egykor Major MVP volt, de a FaZe-ben egy középszerű profi teljesítményén játszik csupán. Eddig 3 LAN versenyén 0.96-os átlagot tud csak felmutatni. A mostani Majoron 1.02-vel zárt, még a 0:3-as NRG-ben és a szintén 0:3-as BIG-ben is volt olyan játékos, aki ennél jobb teljesítményt nyújtott. Ahogy karrigan, úgy ő sem illik ebbe a rendszerbe, NiKo irányítása mellé.

Hogyan tovább?

Nagy kivásárlások egy ideig biztosan nem lesznek a csapatnál, maximum a karriganért kapott 150 000 dollárt lehet elkölteni a Major utáni átigazolási időszakban. Nem is véletlen, hogy már olyan hírek is felröppentek, hogy NiKo unokatestvérét, huNtert szemelte ki a szervezet új ötödiknek. De ha jobban belegondolunk, tényleg nagyon kevés a lehetőség nagy befektetés nélkül.

ChrisJ ennél bőven drágább, de ő és NiKo már a mousesports-ban sem találták meg túlzottan a közös hangot, nem valószínű a csere. Valde és s1mple szintén túl drágák a pénzcsapokat elzáró FaZe-nek. Flusha akár jó is lehetne, de a ex-fnatic játékosok közötti ellentét (olof-flusha) miatt ez sem valószínű. Ahogy kioShiMa érkezése sem, ex-FaZe játékosként egy ideig biztosan nem akar visszamenni egykori kudarcai színhelyére. Jól elvannak ők ebben az új Cloud9-ban. ScreaM pedig szintén mostanában talált magának csapatot ha minden igaz, úgy tűnik ő is elkelt mostanra.

Összegzés

Ha tehát azt vesszük, hogy érkezik ötödiknek huNter egy romló teljesítményt mutató csapatba, a kik a Major tornákra sosem tudják kellően felszívni magukat… Esélyes, hogy a FaZe egy időre kicsúszik az elit csapatok köréből, és Tier2-ből figyeli innentől az eseményeket.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva