Gaming

Kijött az OBS új verziója: Rengeteg optimalizációt elhozva az Nvidia kártyák számára


Ezúttal egy rendkívül hasznos frissítést kapott az OBS.

Az OBS még mindig a legnépszerűbb program a streamelők körében, ami nem csoda, hiszen ingyenes és mindent tud, amit a fizetős társai. A folyamatos frissítéseknek köszönhetően pedig egyre kevésbé terheli a gépeket. Korábban az Nvidia az OBS partnere lett, az eredményét pedig a legújabb, 23.0.1.-es update-ben láthatjuk is, hiszen ebben a verzióban mutatták be az NVENC frissített kódolóját, aminek köszönhetően jóval kevesebb fps-től kell elbúcsúznunk, mint korábban.

Korábban is népszerű volt az NVENC használata, mivel kevesebb erőforrást használt, mintha a processzorunkat használtunk volna a kódolásra. Azért a korábbi 11%-os teljesítményvesztés is eléggé fájt sokaknak, de most már mindössze csupán 4 %-nyi teljesítménytől kell elbúcsúznunk, ami a korábbi 11 %-hoz képest 66%-os előrelépés.

Nem csupán kevesebb erőforrás kell mostantól, hanem a képminőséget is sikerült javítani, így az új kodeknek köszönhetően az X264-et is felülmúlja az NVENC használata, szóval mindenképp érdemes az új OBS-t kipróbálni, hiszen a processzorról is leveszi a terhet, a minőség is javult és a videókártyát is minimálisan lassítja.

Természetesen csupán az Nvidia tulajok részére használható az új kodek, egészen pontosan a GTX600-as szériától kezdve támogatott az NVENC. Az Nvidia még egy videót is közzétett, amiben bemutatják az ajánlott beállításokat a Twitch mellé, persze a tapasztalt streamereknek egész biztosan nem tudnak túl sok újdonságot elmondani.

Az új OBS-t itt találjátok

Ezt olvastad már?

A csúcsról a süllyesztőig – Így cserélődtek a legnépszerűbb játékok a Steamen 3 év alatt

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva