Gaming

Trials Rising: Van új a nap alatt?


Megjött, végre itt van a Trials Rising, mi pedig nem gondolkoztunk sokat, azonnal rávetettük magunkat!

Nem sokan tudják, de a Trials sorozat egészen 2000-ig nyúl vissza, ekkor jelent meg ugyanis a sorozat legelső darabja. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, és közben megjelent 15 Trials epizód, mely szám magába foglalja a fő címeket, kiegészítőket és spin-offokat is. Most, 2019 februárjában elérkeztünk egy újabb fővonalas címhez, a Risinghoz. Jómagam kifejezetten vártam, hogy a kezeim közé vehessem, már 2003 óta a bolondja vagyok a sorozatnak.

Emlékeztek még erre a rendkívül ciki jelenetre az E3-ról? Annyit elöljáróban elárulok, ennél simán jobb lett a játék:

De milyen is lett a Trials Rising? Erre keresem a következő néhány bekezdésben a választ…

Kezdőképernyő? 10/10

Belépve a menübe talán egy kicsit elveszve érezhetjük magunkat, de szerencsére a RedLynx gondolt a hozzám hasonló, könnyen a menübe vesző játékosokra, és egy részletes, de cseppet sem bosszantó útmutatóval kísér minket végig a legfontosabb lehetőségeinken. A bevezetés közben hallhatunk a sztoriról (haha, mert van! Van?), aminek tulajdonképpen csak annyi a lényege, hogy szponzorokat gyűjtsünk. Ezek gyakorlatban új versenyeket jelentenek a térképen. Persze ezzel a van is nincs is sztorival semmi baj nincs, én kifejezetten örülök neki, hisz így valamilyen kontextusba helyezték az előrehaladásunkat.

A Trials Rising térképe

A történetünk Amerikából indul, ahogy pedig teljesítjük a versenyeket, újabb és újabb helyszínek jelennek meg. A lehetőségeink is több félék: vannak az alap események, a Stadium Finals versenyek és a Skill alapú megmérettetések. A bónusz a Floridában elérhető University of Trials, ahol egy sok epizódos oktatás keretein belül minden Trials képességet elsajátíthatunk. Itt először egy oktató videót látunk az aktuális feladatról, majd mi is neki leselkedhetünk az egyre nehezedő kihívásoknak. Nem akarod megnézni a videókat? Akkor sem jársz rosszul, az oktatónak biztosan lesz 1-2 szép szava majd hozzád.

…pedig ha valakinek, nekem TÉNYLEG nincs érzékem a hasonló játékokhoz

Az a szuper a Trials Rising-ban, hogy imádja jutalmazni a játékosait. A pályák szépen lassan nehezednek, pont úgy, hogy mindenki fel tudja venni az ütemet, közben pedig rengeteg effekt közepette lépünk szinteket, kapunk rengeteg bronz/ezüst/arany érmet és jutunk hozzá a loot boxokhoz. Elkerülhetetlen volt a loot boxok megjelenése, azonban ezek nem pay-to-win tartalmak, kizárólag a karakterünk és motorjaink testreszabásában segítenek.

Vagy nagyon szeret a játék, vagy tényleg sűrűn lehet legendary cuccokat kapni

Ezeket a motor alkatrészeket, ruházati tárgyakat és pózokat azonban nem csak ládákból kapjuk, a szintünk egyre feljebb tornászása is fontos szerepet kap. A hab a tortán, hogy a közösség is feltöltheti a saját alkotásait, így a Ubisoft konkrétan kifogyhatatlanná tette a maszkok opcióit. Én most épp Marionak öltöztem.

Modern idők, modern Mariot követelnek

Természetesen a játékban van multiplayer lehetőség. A RedLynx is tudja, hogy hatalmas hiba lett volna kihagyni, így nemcsak, hogy van többjátékos lehetőség, még egyet csavartak a recepten. A parti módra keresztelt játékmódban lokálisan van lehetőségünk játszani barátaink, haverjaink ellen. Azonban ebben nem csak az a jó, hogy létezik: a verseny indítása előtt fogadást lehet tenni, hogy mit kell teljesíteni a vesztes játékos(ok)nak.

A kutya sétáltatástól elkezdve a mosogatásig, vagy az éneklésig minden van, garantáltan barátságok mennek majd rá egy-egy keményebb Trials Rising partira.

A teszt elkészültekor még nem volt elérhető a privát multi, erről sajnos nem tudunk beszámolót írni.

Ecc, pecc, kimehetsz…

Azonban nem mindig móka és kacagás a Rising. A játék nem üti grafikában azt a szintet, amit elvárnánk 2019-ben, sőt amit hoz, azt is sokszor hibásan. Többször, több pályán láttam nem, vagy csak lassan betöltődő textúrákat. Ezen kívül tapasztalható véletlenszerű összeomlás, mely után egy uplay ablakon kívül semmit nem látunk, ebből pedig nem derül ki, hogy vajon mi mehetett félre a játékban. Persze a konzolos verzió valószínűleg nem omladozik össze, és gyanítom ott a grafikára sincs panasz, PC-n elkeserítő volt ezt látni. Ezeken kívül persze mást nem igazán tudok felhozni a játéknak negatívumként, és nem is szeretnék. A teljesítményre nem lehet panasz, QHD felbontásban, maximum beállítások mellett sem volt soha fájdalmas fps bezuhanás (i7-6700K + GTX 1080).

Összegezzünk?

Összegzés

A Trials sorozat megkapta amit érdemelt. Egy kis ráncfelvarrás grafika fronton, loot box rendszer a testreszabásért, új, fergeteges versenyek, könnyen emészthető bevezető és még a zenelistára sem lehet egy rossz szavunk sem. Aki korábban is szerette a Trials sorozatot, az valószínűleg már rendelkezik a Risingal, aki pedig eddig távol maradt, ennél tökéletesebb időt el sem tudnék képzelni, hogy belépjen a Trials univerzumba. Ez a játék pont annyira fogja a kezünket, hogy ne érezzük magunkat kínosan miatta.

8.5/10

Új Far Cry? Kipróbáltuk!

“Anya, a lányok bántanak!” – Far Cry New Dawn teszt

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva