Counter Strike

18+ tanulság: Ezért nem érdemes részegen a Steam Piacot böngészni


Ami egyik este még jó ötletnek tűnik, másnapra már csak drága hülyeség.

18 év alattiakat semmilyen körülmények között sem szeretnénk, még véletlenül sem alkoholfogyasztásra buzdítani! Ezért, mivel ők részegek sem lehetnek (nyilván), a tanulság a 18+ korosztálynak szól. Mindenki próbálja meg a dolog tanulságos oldalát nézni, vagyis hogy az ilyen állapot felesleges kiadásokat, rongálást és hazugságot hozhat ki belőlünk! Egy jól (vagy éppen rosszul) sikerült buli után, részegen a gép elé ülni mindig veszélyes. Jó dolog nem igazán szokott kisülni az ilyen próbálkozásokból, ezt bizonyítja nekünk egy német játékostársunk esete.

A csütörtök esti elhajlás 40 000 forinttal többe került, mint kellett volna.

19 sima és 3 foilos Dickstacy matricára ébredt a buli után, ami piaci áron 142 dollár körül mozog. Átszámolva ez bőven 40 000 forint fölötti, felesleges vásárlás, ami részegen biztosan jó ötletnek tűnt.

Az esetről szóló kommentek között felbukkantak még érdekes sztorik, melyekből kiderül, hogy nem érdemes még csak bekapcsolni se a gépet, ilyen állapotban.

“Velem csak egyszer történt ilyen, részegen értem haza, és pár sör társaságában még leültünk a haverokkal játszani. Éjfél körül ért haza az egyik ismerősöm, felmentünk hát Discordra, jó pár whiskey után.

Megpróbáltunk Company of Heroes 2-t játszani, de a második meccsen beütött a whiskey és kezdtem kidőlni a székemen. Emlékszem rá, hogy próbáltam volna játszani, de egyszerűen nem ment. Leestem a székről és nem tudtam, hogyan kapcsoljam ki a gépemet.

Úgyhogy elkezdtem kihúzni a kábeleket belőle, ami a kezem ügyébe esett. A haverok mindent hallottak Discordon, még azt is amikor horkolva kidőltem. Mindent kitéptem a gépből csak a mikrofont és a power kábelt nem.”

Egy ilyen kábelkitépkedős mutatványból szintén komoly gond is lehetett volna, a történet erre a részre nem tér ki. De egy asztalról lerántott monitor, vagy a rángatástól eltört csatlakozó bizony sok pénzbe fájhat egy meggondolatlan hülyeség miatt.

 

Egy másik esetnél az Xbox Áruházban tombolt hősünk, és bár szerinte a történetnek jó vége lett, amit csinált az egyszerű lopás.

“Velem mindig ez történik. A legjobb az volt, amikor kb 400 dollárt vertem el teljes árú Xbox játékokra. Utána felkerestem a Microsoftot, hogy a kisfiam ottalvós buliján a gyerekek vásárolták ezt a sok cuccot. Mindent visszatérítettek és mivel a játékokat visszavenni sem tudták, mindent megtarthattam.”

Büszkék azért nem lennénk a helyében a történetre, ez is bizonyítja, hogy sok jó dolog nem sülhet ki a bulizás utáni játékból. El kell dönteni: Iszik vagy Játszik? És egyébként is, Magyarországon 18 év alatt tilos alkoholt fogyasztani, amit ugye senki nem szeg meg, gamerek?!

A borítókép csak illusztráció.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva