Counter Strike

“A Na’Vi nem képes szintet lépni, a FaZe-nek semmi értelme, a MIBR trónkövetelő lesz” – neL összegzése a Major után


A Major utáni tanulságok levonását sosem lehet elég korán kezdeni.

Az Astralis győzelme bebizonyította, hogy még mindig ők a világ legjobb csapata, bárki bármit is mond (reakciók ITT). Főleg azért, mert a többiek is gyengék. Vagyis a dánok elképesztő sikere mögött két tényező áll.

Egyrészt elképesztően erősek, másrészt nincs igazi, összeszedett kihívójuk. Mindenkit sújt valami nehézség mostanában.

A többi csapat helyzetére tért ki neL legújabb elemzésében.

A Liquid bebizonyította, hogy Stewie volt a helyes választás.

Való igaz, hogy a csere ellenére jól szerepeltek a Majoron, 3:0-s csoportkör után a későbbi döntős ellen estek csak ki. Stewie sem volt rossz a versenyen, úgy tűnik tehát tényleg nem viselte meg őket annyira TACO távozása.

A Na’Vi sosem képes szintet lépni.

A nagy tornákon rendre jól szerepelnek, de a legnagyobb kategóriához, a Majorhoz nem képesek felnőni. Elbukott döntők és korai kiesések már bőven voltak a csapatnál, de győzelem még egyszer sem. Nincs gond egyik játékossal sem, jó a hangulat, megvan a skill is, de a Major win mindig elmarad.

A FaZe-nek nincs igazi irányítója és így nincs is sok értelme az egésznek.

NiKo kényszerből lett irányító, és az eddigiek alapján jól is ment neki a dolog. A rájátszásban azonban már megmutatkozott, hogy egy elit meccshez lehet kevés még a tudása. Irányító nélkül nehéz ezen a szinten labdába rúgni.

A MIBR visszatért és igazi trónkövetelők lehetnek.

TACO és felps érkezése valóban új erőt öntött a csapatba, akik egyből a legjobb négyig jutottak. Reális esélyük volt megverni az Astralis-t is, de végül a dánok rutinja döntött. Ebből még igazi rivalizálás is lehet, ha jobban összeérnek a brazilok.

A mouz mindent elölről kezd.

3 játékost tartottak meg, ropz, oskar és suNny köré épül a jövő csapata. Egyelőre még nem tudni kikkel, és milyen eredményekkel.

A svédek fényévekre vannak korábbi dicsőségüktől.

Sajnos ezzel is nehéz lenne vitatkozni. A fnatic csúfos veresége után a NiP eljutott ugyan a Legendás státuszig, de ennél több már nem volt bennük. Olofmeister sem jutott be a legjobb négy közé, így akár egyénileg, akár csapatként nézzük a svédeket, már túlnőtt rajtuk a mezőny. Hol vannak már a régi 10-es svéd Major döntők, ahol fnatic vs. NiP volt megszokott felállás?

Ugyanez igaz a franciákra.

Ha lehet ilyet mondani, akkor rájuk még inkább igaz, hiszen a Vitality és a G2 még Legendák sem lettek.

A Virtus.pro már történelem.

Hiába maradt még Snax és byali is a csapatnál, ez az új felállás egyelőre nagyon harmatosnak tűnik. Nincs igazi erős utánpótlás, idővel persze beérhetnek, ahogy az ENCE is tette.

Az Astralis egyelőre biztonságban van.

Ezt láttuk is, most már tudjuk is. De nagyon reméljük, hogy a következő, augusztusi Major idejére lesz olyan kihívó, akitől még a dánok is tartanak majd!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva