Gaming

Ebből hatalmas botrány lesz! A legújabb Steames játékban nőket erőszakoló sorozatgyilkost alakíthatunk


Elmentek otthonról a Steamnél, a Rape Day című játéknak sose lett volna szabad megjelennie.

Azt hiszem nyugodtan kijelenthetjük, hogy ez a visual novel még a 18+ korosztálynak sem ajánlott. Vagyis leginkább senkinek sem lenne szabad játszania vele. A novel sztorija szerint ugyanis egy mániákus, nőket erőszakoló sorozatgyilkos a főszereplő, egy zombi apokalipszis idején. A Rape Day ráadásul nem is finomkodik a részletekben. A novel készítője úgy nyilatkozott:

“A gyilkosság már régen elfogadott a játékokban, az erőszakolás pedig újabban már szintén megszokottá vált.”

MEGSZOKOTTÁ VÁLT AZ ERŐSZAKOLÁS A JÁTÉKOKBAN?! Itt valami nagyon félrement a készítéskor, de itt még nincs is vége. A készítők 18+ játéknak nyilvánították a Rape Day-t, de a klasszikus üzenet elfogadása után láthatóvá válik a koncepció.

Hullákon megerőszakolt nők, pisztollyal kényszerített szexuális aktusok és fojtogatva megölt nők szinte minden képen.

A legszomorúbb persze az, hogy a Valve semmit nem tesz ellene. Áruházuk szabályai szerint ugyanis a Rape Day megkapta korhatár besorolását, innentől pedig ők mindent rendben találnak az eset körül. A novel maga csupán fél órás, egy rövid történeten vezet végig minket a történet. A fejlesztők szerint közel két évig készült, hogy minél részletesebbre sikerülhessen. Ráadásul azt is nyíltan vállalják, hogy direkt szociopatáknak tervezték.

“Ha nem ilyen játékra vágysz, nem kell játszani vele. Ezt a játékot a hozzám hasonló embereknek terveztem. A lakosság 4%-a szociopatának minősül a világban, akik élvezni fogják ezt a történetet. Értem én, hogy ez nem a többség, ezért is mondom ismét, ez egy rétegjáték!”

Ha ebből nem lesz botrány, akkor semmiből!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva