Tech

Nvidia Vs Intel – 7 milliárd dollárba fájt a legújabb csata


Vajon egyszeri rivalizálás, vagy ilyen lesz a jövő? Egymásnak eshet újra az Nvidia és az Intel?

Nagy lépést tett az Nvidia az adatközpont ágazat felé az által, hogy legyőzte az Intelt a Mellanox-ért folyó harcban. A chipgyártó óriások csatája úgy végződött, hogy az zöldek 6,8 milliárd dollárt tettek le készpénzben az izreali cég asztalára, ezzel eldöntve a harcot.

Az Intel visszautasította a média megkereséseit az üggyel kapcsolatban, egyelőre nem akarnak nyilatkozni

Ebből azt hiszem mindenkinek világossá vált, hogy az Nvidia nincs bepánikolva, pontosan tudják, hogy merre akarnak terjeszkedni, és milyen céljaik vannak erre az évre.

Korábban írtunk róla. Csúnya évet zárt tavaly az Nvidia:

45%-ot vesztett az Nvidia: A bányászokat, Kínát és saját RTX-üket hibáztatják

A beruházás az Nvidia valaha volt legnagyobb felvásárlása, mindezt pedig csak tetőzi, hogy készpénzes vásárlásról van szó. A Mellanox Technologies begyűjtésével az Nvidia abban reménykedik, hogy nagyobb szeletet tud majd szakítani magának az adatközpont piacból. Bár az üzlet már lezártnak látszik, a lepapírozása az év végéig is eltarthat elemzők szerint.

Ki is / mi is az a Mellanox?

A Mellanox egy amerikai + izraeli cég, mely chipeket és egy hardvereket gyárt, túlnyomó többségben felhő alapú adatközpontoknak. Fontos beszállítója továbbá az InfiniBand technológiának, mely egy szuperszámítógépekben használt szabvány, ami lehetővé teszi hatalmas adatok gyors továbbítását, rendkívül alacsony késleltetéssel. A cég 5,9 milliárd dollárt ár.

Bár egyelőre nem tudni lesznek-e utórengések, biztosan nem tetszett az Intelnek, hogy az Nvidia elhappolta előlük a Mellanox befektetést, mely hosszútávon igencsak kifizetődőnek tűnik. A két résztvevő között egészen biztosan elkezdett feszülni az a bizonyos hurok, viszont egyelőre mi, gamerek ebből mit sem érzünk majd meg. Az Intel és az Nvidia is jól keres a játékosokon, egyikőjüknek sem áll szándékában kiesni erről a piacról, vagy legalább is egy újabb ellenfelet generálni magának.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva