Hearthstone

Ennél csak jobbak léteznek: ez a standard meta 5 legnépszerűtlenebb legendary lapja


A legendás lapokkal zárjuk a sort.

Járjuk sorozatunkat, melyben ritkaságra lebontva megnézzük, hogy a standard metában mely kártyák látnak legkevesebbszer paklit. Tegnap az epic lapok voltak terítéken:

Velük rendesen befürödtek: 5 epic, amiket szinte soha nem látunk játék közben

Ma a legendary kártyákkal zárunk. Nézzük a listát!

1. Duskfallen Aviana – 0.003%

Duskfallen Aviana(89385).png

Az ellenfelet a győzelemhez segíteni az álmoskönyvek szerint nem a legjobb taktika, márpedig Duskfallen Avianára ordas nagy betűkkel van ez ráírva. Kirakjuk 5 manánál (tegyük hozzá gyorsan: ma már 5 manánál semmi érdemlegeset nem csinálni egyenlő a vereséggel), majd az ellenfél a következő körében profitál belőle azzal, hogy kirak ingyen egy lapot…ha túléli Aviana, még akkor is hátrányból indulunk az ellenfél ingyenes lapja miatt. Ez a kártya a rossz vicc kategória.

2. Moorabi – 0.006%

Moorabi(62845).png

Ebben a cikkben már írtunk egyébként a lista első 3 lapjáról: nem meglepő, hogy a borzasztó kártyákat senki nem használja. Moorabi is egyike ezeknek, aki az egy kiegészítőn keresztül erőltetett, a class-ra addig szinte egyáltalán nem jellemző (Frost Shockot kivéve) fagyasztó mechanikára épülő Shaman motorja lett volna – elméletben. Persze akár egy kiegészítő alatt is össze lehet hozni egy új koncepciót: ha mondjuk Moorabi ennél olcsóbb lett volna, illetve értelmesebb támogatók lapokkal lehetett volna egy viszonylag egyedibb pakli belőle.

Frost Shock(233).png

3. Temporus – 0.009%

Temporus(76893).png

Az ellenfél győzelemhez segítésében Temporus is az élen jár: említettük már, hogy ugyan kezdetben voltak próbálkozások OTK paklik készítésére (control pakli, melyben a két körünk közül az elsőben Alexstraszával 15-re visszük ellenfelünk életét, majd például Mind Blastet és őt használva kivégezzük), azonban ha valamilyen deckkel rendszeresen veszítünk, akkor poén érték ide vagy oda, egy idő után letesszük.

4. The Voraxx – 0.010%

The Voraxx(55556).png

Hála az égnek legalább nincsen kifejezetten unalmas legendary a listán, talán mintha ezek száma csökkent volna az utóbbi években, persze annyira egyiknek sem őrületes a képessége. A The Voraxx is ezt a kategóriát képviseli: talán a Quest Paladinba készült a lap, nem is lenne igazán rossz, csak a 3-3 túl könnyen levehető, így későbbi körökben lehetne csak lerakni – akkor viszont ez már ismét a “sok manánál nem csinálok semmit, csak kirakok egy taunt nélküli testet, ami kap valami buffot” kategória. Jobb statokkal több esélye lett volna – emlékezzünk csak a Djinni of Zephyrs-re.

Djinni of Zephyrs(27234).png

5. Dr. Morrigan – 0.01%

Dr. Morrigan(89890).png

Nem szeretném a végletekig ismételni magam, hogy milyen play ez 8 manánál, úgyhogy egyszerűen fogalmazok: van a lassú, a még lassúbb és Dr. Morrigan. Jó eséllyel Cubelockba tervezték, de nem tudok egyetlen indokot mondani arra, hogy miért is gondolkodnék el egyáltalán azon, hogy bármi helyett betegyem ezt az iszonyat drága miniont.

Ha a teljes listára kíváncsiak vagytok, akkor ide kattintsatok! Köszönjük, hogy végigkísértétek a sorozatot!

borító

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva