Apex Legends

Milyen kártya kell a 144/240 Hz-es monitorok mellé? – Az Nvidia segít!


Az Nvidia rendkívül segítőkész az utóbbi időben.

Az Nvidia legutóbbi pénzügyi eredményei eléggé kiábrándítóak voltak, nem csoda, hogy az új generációt megpróbálják minél szélesebb körben promózni. Legutóbbi tanulmányukban azt mutatták be, hogy mennyivel lesz jobb a játékosok teljesítménye, ha jobb videókártyával és jobb monitorral próbálnak szerencsét. Nem ez az egyetlen, amire fel kívánják hívni a figyelmet, abban is segítenek, ha valaki nem tudja, milyen kártyát vegyen a magas frekvenciaszámmal rendelkező monitora mellé.

A legnépszerűbb battle royale játékokat vizsgálták, ahol meglehetősen jól tud jönni a 144/240 Hz-es monitor. Sajnos a CS:GO kimaradt, bár érthető, hiszen oda a legolcsóbb GTX 1660 Ti is elegendő a 144 Hz-es monitor mellé. A tesztben sajnos csak a legfrissebb kártyákat tesztelték, de ez nem azt jelenti, hogy a korábbi generációs, vagy az AMD kártyái kevesek lennének. Korábbi cikkünkben megtalálhatjátok, hogy a Ti kártyátok milyen szinten van.

PUBG

A PUBG esetén 120 fps-t már a GTX 1660 Ti is tud produkálni, viszont ha 144 Hz-es monitorunk van, akkor minimum egy RTX 2070-et ajánlanak. A 240 Hz-es átlag fps-hez még a legerősebb RTX 2080 Ti is gyenge, némi optimalizáció ráférne a játékra…

Fortnite

Ha Fortnite-ra adjuk a fejünket, akkor már egyáltalán nem kell olyan mélyen zsebbe nyúlnunk, hiszen egy GTX 1660 Ti is megfelelően teszi a dolgát a 144 Hz-es monitor mellett. A 240 fps-hez viszont kell a kraft, így az RTX 2080-asra van szükség, persze csak ha teljes pompájában akarjuk hajtani a 240 Hz-es monitorunkat.

COD: Black Ops 4

Ha Blackoutra adjuk a fejünket és 144 Hz-es monitoron akarjuk élvezni a játékot, akkor sem kell túlzottan a zsebünkbe nyúlni, ugyanis a GTX 1660 Ti is elegendő lesz az Nvidia szerint. Ha pedig a 240 fps-re hajtunk, akkor már egy RTX 2080 is elkél, de inkább a 2080 Ti-t ajánlják a zöldek.

Apex Legends

Az Apex Legends sem a rendkívüli optimalizációjáról híres, a 144 Hz-es monitorok mellé épp ezért egy RTX 2070-re van szükség. A 240 Hz-es monitorok mellé pedig még egy RTX 2080 Ti is kevés, de remélhetőleg a jövőben változtatnak ezen a hardverigényen.

A teszteket egy Intel i7 8700K processzor mellett FullHD (1920×1080) felbontáson végezték el. Ez persze nem azt jelenti, hogy a gyengébb processzorok esetén ne lenne meg a kellő fps, de bizonyos szituációkban még mindig szükség van az erős processzorra a megfelelő fps szám elérése érdekében.

Ezt olvastad már?

“Minél többet költesz videókártyára, annál jobb leszel Fortnite-ban és PUBG-ben” – Állitja az Nvidia

  

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva