Hearthstone

Értük se fogunk krokodilkönnyeket hullatni: jöjjön a Frozen Throne 5 legrosszabbul dizájnolt lapja!


A Frozen Throne lapjai következnek.

Nemrég elkezdtük górcső alá venni, hogy melyek voltak a legrosszabbul dizájnolt lapok a 2017-es kiegészítőkben – akkor a K&C-vel foglalkoztunk:

Alig várjuk a távozásukat: ez volt a Kobolds & Catacombs 5 legrosszabbul dizájnolt lapja

Ma a Frozen Throne-nal folytatjuk. Vágjunk is bele!

1. Prince Keleseth

Prince Keleseth(58723).png

A lap, amit rengetegen lenéztek…talán ekkorát még sose tévedtünk előzetes laperősségek latolgatása során. Kétségtelen tény, hogy hozzájárult Patches Keleseth erősségéhez (még nagyobb swing), de azóta is jócskán a meta része – jelenleg a paklik 11.5%-a használja. Az is igaz, hogy nem ez a két év volt az, amikor kifejezetten erős 2 manás lapokat készített volna a Blizzard, így könnyebb szívvel raktuk be, azonban nem egészséges, hogy korai játékban behúzva mennyire megdobta a győzelmi esélyeinket. Listánk nem feltétlen sorrendben van, de ha a legrosszabbul dizájnolt lap titulusát át kéne nyújtani, akkor Prince Keleseth kapná.

Patches the Pirate(49624).png

2. Spreading Plague

Spreading Plague(62841).png

Mindenki emlékszik még a Druid egyeduralmára a Frozen Throne megjelenése után, ugye? Nos ehhez hozzájárult két kártya, melyek közül a Spreading Plague befoltozta azt a lyukat, ami eddig problémás volt: a terülős deckek elleni védekezés. 5 manáról indult, viszonylag hamar kapta a nerfet, de máig a meta része – ezt már csak a rotáció fogja megoldani, egyszerűen kellenek Class-oknak gyenge pontok, márpedig a Druidét rendesen befoltozták ekkor.

3. Ultimate Infestation

Ultimate Infestation(62879).png

A másik lap, ami hozzájárult Malfurion szárnyalásához, az az Ultimate Infestation. Ennél jobb értéket képviselő lap nincs még egy a játékban: leszedés, erőforrás, védelem és egy elég erős test asztalra pakolása egyetlen lapba építve? Ezt nem gondolta végig a Blizzard. Persze durvának kell lennie egy 10 manás kártyának ahhoz, hogy berakja paklijába az ember, no de ennyire azért nem…a leggusztustalanabb Spiteful Druidban volt Spiteful Summonerrel és Grand Archivisttel.

Spiteful Summoner(76881).png

Grand Archivist(76909).png

4. Eternal Servitude

Eternal Servitude(61835).png

Korábban a Big Priest, jelenleg a Wall Priest oszlopos tagja – kategóriáját tekintve pedig egy újabb “csaló” lap. 8 manás (The Lich King, Mosh’Ogg Enforcer) lapokat hozhatunk vissza a halálból feleannyiért, de korábban ugyanezt tudta például az Obsidian Statue-val vagy Yserával. Persze Big Priestben még egy fokkal undorítóbb volt, hisz ott annyi kellett, hogy Barnes “kiszedje” valamelyik nagy lapunkat, tehát bele se kellett ölni egyszer se a sok manát, de a Wall Priestnek is baromi erős eleme.

Mosh'ogg Enforcer(90275).png

Obsidian Statue(62870).png

5. The Lich King

The Lich King(62922).png

Mielőtt mindenki a fejünket venné, hogy mégis hogyan kerülhetett fel a listára ez a kártya, hadd mutassunk valamit:

Ez jelenleg a játék 3 legnépszerűbb legendary lapja. Nyilván egy neutral kártyát minden Class használhat, azonban az arány nem mindegy – ez a 20% például egészen biztosan nem annak a jele, hogy a The Lich King egy igazán szituációs kártya lenne. Természetesen vannak deckek, ahol semmi keresnivalója, de egyszerűen túl jó – arról nem is beszélve, hogy a random lap néha megkeserítheti életünket, néha meg kiránthat a slamasztikából, márpedig ez a szerencsefaktor sem örvendetes egy kártyánál. Szép volt, jó volt, de köszönjük, ennyi épp elég!

Sorozatunk utolsó részében a Journey to Un’goro kiegészítőből fogjuk megnézni azt az 5 lapot, melyet nyugodt szívvel fogunk elengedni a rotációnál.

borító

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva