Counter Strike

Leesik az fps? – Ez a parancs megmutatja, ha a processzorral van a probléma!Érdemes csekkolni, hogy minden rendben van-e!

A CS:GO esetén még mindig rendkívül sokat számít az, hogy milyen processzor lapunk a gépünk belsejében. Épp ezért a processzort rendesen terheli a játék, emiatt ha nem rendelkezünk megfelelő hűtéssel, akkor a processzor beépített védelmének köszönhetően visszavesz az órajelekből, így csökken a teljesítmény a játékok alatt. Ez általában nem azonnal, hanem 10-15 perc után szokott előjönni, ekkor az fps-ünk lecsökken és érezhetően nem fut olyan vajsimán a játék, mint korábban (mivel a frame time is megnő).

A “cpu_frequency_monitoring 1” paranccsal megnézhetjük, hogy fennáll-e ez a probléma a mi esetünkben.

Természetesen idézőjelek nélkül kell beírni a konzolba a parancsot, ha pedig minden jól ment, akkor valami ilyesmit kell látnunk:

 

A Valve leírása szerint csupán akkor kell aggódnunk, ha 80-85% alá esik az érték, ha viszont 50-55% alatti az érték, akkor súlyosabb gondok is lehetnek. Ez a parancs a processzorunk órajelét vizsgálja. Nem kell meglepődni akkor sem, ha a mutató a 100%-ot is felülmúlja, ugyanis a turbo boostnak köszönhetően a processzorok magasabb órajeleken képesek futni abban az esetben, ha megfelelő hűtés és lap van a processzor alatt.

Jó példa erre az i5 8400, aminek 2,8 GHz az alapórajele, de megfelelő körülmények között könnyedén 3,8 GHz-en lehet tartani, ha pedig 1 magot használ ki az adott alkalmazás, akkor 4 GHz-en fog pörögni.

Ezt olvastad már?

Egy kínai játékos elmagyarázta, miért tőlük származik a legtöbb CS:GO, PUBG és Apex csaló

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2017 gamer.hu | minden jog fenntartva