Gaming

PC játékokat streamelni Xbox One-ra?


Mintha az Xbox One egy nagyon drága Steam Link lenne.

A Microsoft Wireless Display nevű alkalmazása lehetővé teszi az Xbox One tulajoknak, hogy streameljék a PC-s játékaikat a konzoljukra. Tulajdonképpen a működése olyan lesz, mint egy Steam Link-é, annyi különbséggel, hogy jelen esetben nem muszáj a játéknak a Steam könyvtárhoz fűződnie. Apró csavar a történetben, hogy Xbox kontrollerrel kell irányítanunk a játékot, hiszen az app nem támogatja a billentyűzetet és az egeret.

Már az első Xbox óta hajaztak a konzolok a PC-re, és ez minden generációval egyre igazabb lett. Ezek alapján persze az, hogy a PC-s játékainkat játszhatjuk Xbox One-on, logikus lépésnek tűnik.

Arra viszont egyre kevesebb okot látunk, hogy miért kellene valakinek egy erős géppel, illetve egy Xbox One-al is rendelkeznie. A Microsoft teljesen elmossa a határt a Windows PC-k és az Xbox One-ok között. Gondolunk itt arra, hogy az amúgy is szegényes exkluzív klub most már szinte minden tagja elérhető PC-n, vagy épp arra, hogy még az Xbox Game Pass szolgáltatás is elérhető Windows 10 alatt, mellyel rengeteg játékot játszhatunk egy abszolút nem drága havidíjért cserébe.

Persze jó a visszafele kompatibilitás, de ha ezért akar valaki Xbox-ot, olcsóbb venni egy Xbox 360-at, vagy egy classic gépet.

Persze a játékok streamelése hálózaton belül nem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik. Még a legmodernebb 5GHz-es wi-fi eszközökkel is döcögős lehet az élmény, és a képminőség sem mindig olyan tű éles, mint amilyennek azt mi szeretnénk. Persze abszolút érthető ha valakinek 1-2 megkötés mellett még mindig megéri, hogy egy fotelből, a jól megszokott kontrollerével játssza a játékokat egy hatalmas képernyő előtt.

Videókat is tudunk az új alkalmazás segítségével streamelni az Xbox-ra, de egyes szolgáltatások, mint például a Netflix, nem elérhető. Persze erre nincs is igazából szükség, hiszen erre van dedikált alkalmazás az Xbox Store-ban.

Ti kipróbáljátok majd az új lehetőségeket a Wireless Display alkalmazással, vagy nincs ilyesfajta ambíciótok?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva