PUBG

Indiában már több helyen is betiltották a PUBG-t – Tíz fiatalt letartóztattak mert a tiltás ellenére is játszottak


Túl népszerű valami? Akkor tiltsuk be!

Korábban több alkalommal írtunk róla, hogy Indiában többen felléptek a PUBG ellen, egészen a kormánytól kezdve a fiatalokon át rengetegen a PUBG-ben láttak az ellenséget. Meg is lett az eredménye, első körben Gudzsarát államában tiltották be a játékot a helyi szervek, a játékban található “erőszakos motívumok” miatt.

A rendőrség sem vette félvállról a tiltást, amint hatályba lépett a törvény, kőkemény erődemonstrációt láthattunk, a jelentések szerint a múlthéten már el is kaptak 10 fiatalt, akik a figyelmeztetések ellenére játszottak a PUBG-vel. A rendőrség szóvivője a következőket mondta a tiltást követően:

“Az ilyesfajta játékok hatással vannak a fiatalok oktatására, viselkedésére, magatartására és a szóhasználatukat is nagyban befolyásolják.”

A népszerűbb játékok közül kizárólag a PUBG került a célkeresztbe. A játék nagy ellenfelét, a Fortnite-ot nem érték hasonló szankciók, de egyetlen másik játékot sem tiltottak be. Azt idáig is tudtuk, hogy Indiában rendkívül népszerű a PUBG, de az eléggé abszurd, hogy a népszerűsége miatt szimplán betiltanak egy játékot.

Az ország miniszterelnöke a témához csupán annyit fűzött hozzá, hogy a technológiának van negatív és pozitív oldala is, arról pedig a szülőknek kell gondoskodnia, hogy a fiatalok a legtöbbet hozzák ki belőle.  Nagyon úgy fest, hogy szórakozást nem tartja építő jellegűnek a miniszterelnök. Kíváncsian várjuk, hogy mi lesz a későbbiekben, illetve hogy hogyan fogják megakadályozni, hogy valaki elindítson egy játékot…

Forrás: The Guardian
A borítókép csupán illusztráció

Ezt olvastad már?

Egy 11 éves indiai fiú mindent megtesz azért, hogy betiltsák a PUBG-t

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva