Hearthstone

Most akkor megéri vagy sem? Egy játékos kiszámolta, hogy mennyit ér valójában a Pre-Order


Számokban az előrendelés.

A héten csütörtökön bejelentették a legújabb Hearthstone kiegészítőt, a Rise of Shadows-t, melyet természetesen ezúttal is elő lehet rendelni. Kétféle lehetőségünk van erre:

  • 50 paklis előrendelés: ekkor egy random legendary lapot és a Jewel of Lazul hátlapot kapjuk ajándékba
  • 80 paklis előrendelés: ez esetben a hátlap mellé egy random arany legendary-t és a legújabb Priest portrét,  Madame Lazult kapjuk

No de mikor éri meg lecsapni ezekre? Szerencsére az egyik játékos kiszámolta!

Képtalálat a következőre: „rise of shadows hearthstone pre order”
forrás: RegisKillbin YT

Először is hősünk azzal számol, hogy egy átlagos ciklus 122 napig tart, melynél az átlag bevétel 73 pakli – csakis a napi küldetések megcsinálását beleszámolva. Ennyit tudunk tehát két kiegészítő között összeszedni, melyet el is verünk jó eséllyel, ebből a következő mennyiség esik átlagban:

Az átlagos kibontott Common-Rare-Epic-Legendary mennyiséget látjuk az első 4 helyen, míg az utolsó az átlagos megszerzett dust. Fontos, hogy nem százalékokat, hanem darabszámot látunk!

Ha ehhez a 73 paklihoz rendelünk még 50-et (kisebbik csomag), akkor a következő számokat kapjuk:

Jól látszik, hogy az az 50 booster már nem hozott olyan jó számokat, de ezt konkrétan le is vezeti:

Tehát ha a 73 pakk mellé veszünk még 50-et, akkor 1.8-del több Common, 12.2-del több Rare, 9-el több Epic és 3.8-del több Legendary fog a kollekciónkban virítani – illetve +3137 dust.

Ha a 80-as csomagot vesszük meg a 73 booster mellé, akkor a következő számokat láthatjuk:

Ez azt jelenti, hogy az 50-es előrendelés helyett ha a 80-ast választjuk, akkor 0.1-del több Common, 2.8-del több Rare 4.6-del több Epic és 1.7-del több legendary üti a markunkat – no meg persze további 2048 dust.

Végső konklúzió: ha van elég aranyad 73 paklit venni, akkor csak az esetben érdemes az előrendelésért fizetni, ha további lapok kraftolásához nem jön össze elegendő dust.

Nincs tehát egyetemes válasz-a “megéri-e” kérdésre, totál az egyén céljaitól függ, de ha az a fajta játékos vagy, akinek elég néhány decket pörgetni, hogy jól szórakozzon, akkor nem muszáj pénzt áldozni a Rise of Shadows-ra – persze ha nincs goldod, akkor megéri a dolog.

A számolás metódusát ide kattintva tekinthetitek meg.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva