Counter Strike

Elszámolta magát a Cloud9, több játékost rúgtak ki mint kellett volna


Nagy bajban lehet az amerikai csapat, rosszul tudták a Major spot szabályait.

Hatalmas forgolódás indult meg a nemzetközi CS:GO scene-ben, mindenki csak úgy adja-veszi a játékosokat, mintha nem lenne holnap. A Cloud9 is fejest ugrott az átigazolási piac gyönyöreibe, azonban lehet, hogy túl messzire mentek. Úgy néz ki, hogy JUGi és k0nfig mennek az amerikai együtteshez, így az ottani felállás így néz majd ki, szinte mint egy európai csapat:

Ezzel nem is lesz semmi probléma, gondolná bárki is, és a Cloud9 vezetősége. De álljunk csak meg egy percre! A Majorön egészségügyi problémák miatt a svéd irányító, Golden helyett Zellsis ugrott be, aki azóta flusha-val együtt kilépett a C9 kötelékéből. Eddig mindenki úgy tudta, hogy Goldennek van meg a Major spotja, ugyanis eredetileg ő ment volna játszani. Azonban DeKay kérdésére a Valve emailben cáfolta ezt az addig tényként kezelt információt. Kiderült, hogy Zellsis, aki bár csak coach-ként volt bejelentve, Major spottal rendelkezik, Golden pedig nem. 

Mivel nagyon úgy néz ki, hogy kioShiMa is távozik a szervezettől (a fenti lineup létrejötte esetén biztos), akkor csupán 2 játékos maradna az előző Majorről. Ez azt jelentené, hogy a Cloud9 elvesztené a Major pozícióját. Ami azért lenne különösen fájó a csapatnak, mivel egy olyan túlzsúfolt európai Minoron kellene játszaniuk, ahol ott lesz a fnatic, a mousesports, a North, az OpTic és még sokan mások. Egy lehetséges módja van még annak, hogy az átigazolások mellett megmaradjon a spot:

Valakit meg kell győznie a Cloud9-nak, hogy maradjon a kötelékben a nevezéshez. Például flushát, és akkor Goldent pedig Coach néven viszik le, így be tud ülni játszani. Így ingyen matricapénzhez, meg még valószínűleg a szervezettől is búsás jutalomra számíthat, anélkül hogy egy percet is játszania kéne. A probléma csak az, ha mind a három játékos játszani akar, és nem éri be azzal, hogy benevezik ugyan, de nem szerepelhet a Majorön.

Izgalmasnak hangzik, mi fog kibontakozni ebből az egészből…

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva