Gaming

Nem tudta mit jelent a szó, de azért elsütötte párszor. 30 napos Twitch ban lett az akcióból


Utólag bocsánatot kért sértő szóhasználata miatt, de a bannolást már nem tudta elkerülni.

Cloneman16 jelenleg szabadügynök az Overwatch piacon. Profi szerződés hiányában várja a következő nagy lehetőséget, addig pedig streameléssel szórakoztatja magát és rajongóit. Korábban az Overwatch Conterders mezőnyébe már belekóstolt az XL2 Academy játékosaként, szóval tehetségben nincs hiány:

Szókincsben azonban már annál inkább. Legutóbbi adásában ugyanis pont emiatt került bajba, egészen egyszerűen nem tudta mit beszél. A Twitch eltiltotta 30 napra, gyűlöletbeszéd miatt. Ekkora magyarázták meg neki, hogy a “mongoloid” kifejezés a Down szindrómásokra utaló sértésként is használják. Régebben ugyan a betegség hivatalos neve is ez volt, újabban azonban már offenzív kifejezésnek minősítették, így használatát egy ideje tiltják.

Vegyes érzéseink lehetnek ezzel a sztorival kapcsolatban, hiszen elég abszurd az egész. Először is, minek használja valaki a “mongoloid” szót, ha fogalma sincs róla, hogy mit jelent? Ezt vagy sértésnek szánja az ember, vagy nem is használja, nem lehet csak úgy random mondogatni. Az mondjuk elképzelhető, hogy hallotta valahol, mint sértés, és bár nem tudta mit jelent, ő is használni kezdte. Egyik forgatókönyv cikibb, mint a másik.

A másik oldalról viszont egy kicsit szigorúnak tűnik ez a 30 nap egyetlen botlás miatt. Korábban is láttunk már hasonlót a Twitch és az Overwatch streamerek között, akkor egy “szar” miatt repült a 30 napos bannolás.

Ebben az esetben a Twitch is belátta, hogy túlzó volt a büntetés mértéke, és később 4 napra csökkentették azt. Cloneman16 esete más, ő tényleg bántó szándékkal mondta, amit mondott, csak nem tudta, mennyire sértő kifejezést használ. De ha mérlegre tesszük, hogy először fordul vele elő hasonló, elnézést kért és még csak nem is tudta mit beszél, itt is elképzelhetőnek tartanánk, hogy a 30 napot lecsökkentse a Twitch.

Utána pedig gondolják át, hogy az adásaikat végig káromkodó streamerekkel is elkezdhetnének végre valami hasonlót, ha ennyire komolyan veszik a gyűlöletbeszéd kiirtását.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva