Tech

Az Nvidia elbüszkélkedett vele, hogy a vásárlóik egyre drágább kártyákat választanak


Ügyesen kozmetikázott grafikonokat mutatott be részvényeseinek az Nvidia.

Az Nvidia minden erejével próbálja jobb színben feltüntetni az új generációs kártyáit, ám a befektetőiket egyre nehezebb meggyőzniük az utóbbi időben, hiszen a részvények árfolyama már nem tündököl olyan fényesen, mint a bányász-láz idején. Az RTX-ek elég felemás fogadtatásban részesültek, hiszen a Ray Tracingen kívül túl sok újat nem villantott az Nvidia, ez pedig az eladási számokon is jól látszik. A befektetőknek viszont most azt ecsetelte a zöld óriás, hogy a vásárlóik egyre drágább kártyákat választanak maguknak. A korábbi Pascal generációhoz képest az új Turing kártyák esetén a vásárlók 45%-kal vásároltak többet a 299 dollár feletti kártyákból.

A laikusok számára a 45 %-os növekedés óriásinak tűnhet.

Ám ha hozzávesszük, hogy egy mezei középkategóriás GTX 1060 a megjelenésekor 249 dolláros ajánlott fogyasztói áron ment, az új RTX 2060-ért pedig már 349 dollárt kért a gyártó, akkor már egyből nem olyan jó a kapott eredmény. Továbbá az is kiderült, hogy az új vásárlók 90%-a pedig drágább kártyát választ, mint korábban, de ez is szimplán az új kártyák drágulásának köszönhető, illetve az olcsóbb kártyáit még csak ki sem adta a cég.

Az RTX startját bár a gyártó sikeresnek könyvelte el, azért a középső grafikonból jól látható, hogy a felhasználók 50%-a rendelkezik a korábbi Pascal architektúrával, a 48 %-a pedig még régebbi kártyát birtokol és csupán 2 % váltott Turingra. A vásárlók 90 %-a pedig a GTX 1660 Ti-nál gyengébb teljesítményű kártyával rendelkezik. Mindezek ellenére a bejelentést követően a részvények árfolyama 5 %-ot emelkedett.  Remélhetőleg az AMD hamarosan előrukkol az új Navi kártyáival, ami véget vethet az Nvidia egyeduralmának a felsőkategóriában, de a középkategóriára is ráférne már egy kis árverseny.

Ezt olvastad már?

Piacszemle: Végre hazánkba is megérkeztek a GTX 1660-asok

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva