Gaming

Mikor jön a következő Xbox? Új részletek, pletykák és infók


Hivatalos információ még nem látott napvilágot, ennek ellenére már rengeteg félinformációnk van a témával kapcsolatban.

Már most 3 verziója van az Xbox One-nak, 1 generáción belül. Először volt az alap gép, majd jött a kicsit pofásabb, éppen gyorsabb S, majd a még kisebb és sokkal gyorsabb X, mely már 4K gaming-re lett kifejlesztve. Annak ellenére, hogy döcögős volt a rajt a rossz célközönség belövése miatt, a megjelenés óta több, mint 40 millió eszköz talált gazdára.

A PlayStation nemsokára a hírek szerint új konzollal rukkol elő, így a gigászok csatája a pénztárcánkért újrakezdődhet. De nem ilyen egyszerű a képlet, hiszen az Xbox csapata a jelek szerint több konzollal is készül a megmérettetésre.

Nézzük mit tudunk a Microsoft háttér munkálatairól.

Mi lesz a neve a következő Xbox(ok)nak?

Egyelőre nincs hivatalos állásfoglalás a témával kapcsolatban az MS részéről, csak egy kódnevet tudunk: Scarlett. Sokan az Xbox Two-ra tippelnek, ebben viszont nincs sok logika az alapján, hogy a One is a 360 után jött, nem pedig az Xbox Zero után.

Milyen erőre lehet számítani?

A legerősebb Xbox One modell az X, mely 2.3GHz-en pörög és 8 maggal rendelkezik, épp úgy, mint a PlayStation 4 Pro. A különbség a 6 teraflop teljesítményű AMD Radeon videokártya, mely lehetőséget ad a fejlesztőknek arra, hogy natív 4K-ba futtassanak a gépen játékokat, ne pedig felskálázni kelljen. Ebből kiindulva a Scarlett-től minimum elvárható a 4K / 60 FPS.

Az eredeti Xbox One egyértelmű hátrányból indult a PlayStation 4-el szemben, ezért nem lennénk meglepve, ha az új Xbox az AMD új generációs processzoraival és videokártyáival lenne szerelve. Ezeknek nem lesz már akadály a 4K-s játék, sőt a 8K sem lesz valószínűleg ördögtől való. Akár mennyire is tűnik ez most még távolinak, a nagyobb TV gyártók sorra jönnek ki a 8K-s tévékkel, és minek is csinálnák ezeket, ha nem lesz, ami kihajtja.

Phil Spencer már korábban lenyilatkozta, hogy az új gép gyorsabban fogja betölteni a játékokat, és jelentősen több FPS-re is számíthatunk majd.

Lassan véget érhet az Xbox One generáció.

Milyen lesz a grafika?

A TechRadar értesülései szerint az új Xbox lesz az első olyan konzol, melyben különálló videokártya lesz, épp úgy, ahogyan azt egy PC-ben megszokhattuk. Nem lenne meglepetés ez, hisz az Xbox minden egyes generációval egyre közelebb kerül egy PC-hez, ezt a Microsoft sem rejti véka alá.

A GPU magok szempontjából is nagy előrelépés várható, az Xbox One X 2560 grafikus magjával szemben az gép állítólag akár 4096-al is rendelkezhet, ezt azonban még senki sem erősítette meg.

Egy, vagy több gép megjelenésére számíthatunk?

Valószínűleg többféle gépre számíthatunk megjelenéskor! Brad Sams, a thurrott.com írója, aki korábban már több Microsoft-tal kapcsolatos infót szivárogtatott ki, megerősítette, több konzol van készülőben. A csúcsmodell kódneve, az Anaconda, és egy kevésbé erőteljes, ami inkább a játékok streamelésére hagyatkozna, a Lockhart.

Az Anaconda lenne a PlayStation 5 ellenfele, míg a Lockhart egy belépő szintű megoldás az árra érzékenyebb gamereknek.

Annak ellenére, hogy olcsóbb lesz az Anacondánál, a Lockhart is erősebb lesz mint a jelenlegi generáció vezére, az Xbox One X. Ez azt jelenti, hogy a 4K 60 FPS játék bőven elvárható lesz az olcsóbbik új generációs Xbox-tól is!

Témába vág: Csatlakozz Xbox közösségünkhöz, ahol megoszthatod a legjobb pillanataidat, segítséget kérhetsz és állandó kedvezményeket találhatsz GOLD és játék kódokra is. Várunk nagy szeretettel!

A Windows Central állítása szerint, mielőtt megjönne az új generáció, a Microsoft még a piacra szeretne dobni egy Xbox One-t, mely lemezmeghajtó nélkül érkezik majd. A névről itt sincs fix információ, a legvalószínűbb eddig az Xbox One S All-Digital. A gép 1TB háttértárral érkezik, melyre előre telepítve lesz a Minecraft, Sea of Thieves és a Forza Horizon 3. A csomagot még nem jelentette be a Microsoft, a hírek szerint erre majd áprilisban kerül sor, nem sokkal később, májusban pedig az üzletekbe is kerül az új kiadás.

Mindezeken felül a Microsoft egy Project xCloud kódnevű szolgáltatáson is dolgozik, mely a Google Stadia platformhoz hasonlóan streamelni egy adatközpontból a játékmenetet, nem a mi hardverünk futtatná azt. Ehhez persze komoly internetkapcsolat szükséges, de nagyon úgy néz ki, hogy ez lesz a gaming jövője.

Merész jövőkép. Forrás: dexerto.com

De mikor jelennek meg?

Ahogyan azt már korábban írtuk, egyelőre nincs hivatalos állásfoglalás a Microsoft részéről azzal kapcsolatban, hogy mikor érkeznek az új gépek és szolgáltatások. A 2018-as E3-mon Phil Spencer azt mondta, az Xbox csapat már bőven az új generációs konzolokon dolgozik, ebből pedig kikövetkeztethető, már nem állunk olyan messze a megjelenéstől.

Ha igazak a pletykák, és tényleg érkezik idén májusban az Xbox One S All-Digital, akkor nem valószínű, hogy még idén piacra dobják a next-gen gépeket is. Valószínűleg az idei E3-mon lehet valamilyen bejelentés, és 2020-ban jöhetnek majd a következő generációs gépek, az Anaconda és a Lockhart.

Természetesen amint új hírek látnak napvilágot, azonnal megosztjuk veletek.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva