Fortnite

Kamu képpel akarták perelni az Epic-et – Felrobbant a Fortnite közösség


"Nem szabad mindent elhinni, amit az interneten olvasunk" - Petőfi Sándor

Már szinte meg sem lehet számolni, hogy hányan perelték vagy csak akarták perelni az Epic Games-t a Fortnite sikereit követően. Ezek között némely perek jogosabbak, mások kevésbé, de az Egyesült Államok “hagyományának” köszönhetően perekből bizony nem volt hiány az utóbbi időben. Ezúttal egy fiatal alkotó jelentkezett be, mi szerint az Epic jogtalanul használta fel a rajzait és ez alapján alkották meg a népszerű Taro skint. A közösségnek sem kellett több, jó páran egyből a fiatal oldalára álltak és megpróbálták minél jobban felhívni a közösség figyelmét az ügyre, ami nem volt nehéz, hiszen egy ilyen botrányra mindenki felkapja a fejét.

Kísérteties a hasonlóság, ugye?

Rövid idő alatt összejött a 21 ezer lájk és a 12 ezer retweet a twitteren és természetesen kőkeményen osztották az Epic-et.

“Egyszerűen hihetetlen. Egy ilyen cég, mint az Epic Games egyszerűen ELLOPJA a dizájnt egy kis alkotótól, azért hogy profitot zsebeljenek be (mert eladták a skint). Mindezt úgy, hogy SEMMIT nem szóltak az eredeti készítőnek és LOPTÁK a teljes eredeti dizájnt.”

Persze csak addig osztották, amíg ki nem derült a turpisság, ugyanis a fiatal srác nemrég cserélte le az új képet a DeviantArt galériájában. A Google cache-nek köszönhetően viszont nagyszerűen látszott a korábbi verzió, ezek után nemhogy nem lett per az ügyből, egyből töröltek minden bizonyítékot.

Mi a tanulság? Nem szabad mindent elhinni április 1-jén, főleg nem egy ilyen durva gyanúsítást. A csalók gyakran egyszerű klisés történetekkel próbálkoznak, ami úgy tűnik, hogy még mindig beválik időközönként.

A borítókép csupán illusztráció, forrás: BN

Ezt olvastad már?

Körvonalazódik a földalatti járatok rendszere?! – Dusty-ban valami igazán nagy dolog készül

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva