League of Legends

Morgana lehet a 9.8-as ciklus legnagyobb vesztese


Rendesen megtépázza a bukott angyalt a Riot Games.

Morgana már évek óta meghatározó választás a támogató pozícióban, viszont amióta kapott egy kisebb rework-öt, egyre többen használják solo lanerként. Ez pedig nem nagyon tetszik a kiadónak, így a következő, 9.8-as ciklusban határozottan vissza fogják terelni a bukott angyalt az alsó ösvényre.

Igazából abban sem vagyunk biztosak, hogy támogatóként nem fogják jegelni a várható módosítások után, ugyanis a fejlesztők a két kulcsfontosságú képességén gyengítenek.

Itt van például a Dark Binding (Q), ami képes napokra lekötni játékosokat, ha betalál. A spell egyébként nemcsak idegesítően hosszú CC-vel rendelkezett, hanem azért meglehetősen nagyot is ütött. Ez a nyomás a jövőben lazulhat, a 90%-os AP arányt 75%-ra tervezi csökkenteni a Riot Games a képességen. A Q mellett az E, vagyis a Black Shield is komoly gyengítésekre számíthat, a 70%-os AP arány helyett mostantól csak 40%-ot fog hasznosítani a képesség, vagyis közel fele annyira lesz gyenge a védelme, mint jelenleg az éles szervereken.

Kayle és Morgana – Riot Games

 

Ezekkel a változtatásokkal Morgana egyértelműen visszaszorul az alsó ösvényre, ugyanis ilyen adatokkal nehezen tudjuk elképzelni, hogy stabil bástyaként tündököljön bármelyik szóló ösvényben.

Morgana mellé még két nerfet jelentett be a kiadó a 9.8-as ciklusra, Zed Q képességének sebzése csökkenhet, valamint a W képességének a töltési idejét kívánják megdobni. Majd pedig Morgana testvére, Kayle is folytatja a nerf-sorozatot, a Riot az AD, armor és támadási sebesség arányán tervezi gyengíteni.

Javarészt egyébként buffokról fog szólni a 9.8-as frissítés, íme a lista:

Igazi buff csomag lehet a 9.8-as frissítés – A Riot megosztotta a tervezett tartalmat

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva