Hearthstone

Korai meta jelentés: két Warrior, egy Rogue és egy Druid deck alkotja a tier 1-et


Megnéztük hogy áll a meta.

Kedd este berobbant a Rise of Shadows kiegészítő, azóta pedig eltelt néhány nap, mely lehetőséget adott a HSreplay oldalának arra, hogy elegendő adatot gyűjtsön össze az aktuális meta kialakítására. Fontos leszögezni, hogy ez még nagyon a kezdet, rengeteg minden alakulhat, így aki stabil tier 1-es decket szeretne kraftolni, de nem sürgős neki, az várja meg a Vicious Sindycate jelentését (ez általában ha jól rémlik nagyjából két hétre a kiegészítő bekerülésétől érkezik) meta jelentését.

Akinek viszont van elég dustja, vagy megvannak a lapjai, de még nem tudja, hogy mivel vágjon neki a rankednek, az tartson velünk!

Jelenleg négy pakli alkotja a tier 1-et (melybe az 55% feletti győzelmi rátával rendelkező paklik kerülnek), közülük átvette a vezetést a Token Druid a Bomb Warriortól. A harmadik helyen a Temp Rogue áll, míg negyediken a Control Warrior.

Ha nem álltok annyira jól anyagilag, akkor a Tempo Rogue a ti decketek: ugyan 10 új lap is van benne, de abból mindössze 2 epic, a többi rare vagy common (a view most popular deckre kattintva tudjátok megnézni a legnépszerűbb listákat – link a metához).

Az előzetesen erősnek vélt paklik közül a Murloc Shaman hozza, amit vártak tőle – igaz, Zalae listájához képest ebben még annyi nem Murloc lap sincs: egyedül a finisher Bloodlust az, ami ilyesfajta kártya.

Jól teljesít Rexxar is: a Mech és a Midrange variáns igencsak jó győzelmi rátát tudhat magáénak, és a Spell verzió is odafért a kirotált Rhok’delar ellenére is.

Helyet kapott még az örökzöld Zoolock, valamint egy új Shaman pakli, a Big verzió, mely kontroll játékot játszva nyer a value-s, nagy lényeivel – vagy akár Muckmorpherrel “kicsalva” egy Yserát már korábban is képes értékes lényeket az asztalra rakni.

Ha már előzetes találgatások: egyelőre a Secret Paladin nem elég jó, úgy látszik hiába a korai erős curve, a Divine Favour kirotálása igencsak nagy érvágásnak bizonyul – azért így is közel 50%-on teljesít a deck.

Elmondható tehát, hogy egyelőre a Jaina-Uther-Anduin trió az, mely nem teljesít elég jól (=nincs 50% feletti győzelmi rátával rendelkező paklija), így aki már most a minél magasabb rankra hajt, az mást válasszon.

Jó játékot kívánunk!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva