Gaming

Íme a világ legnagyobb játékgyűjteménye, ami bekerült a Guinness rekordok könyvébe


Minden gamer arról álmodik, hogy valami hasonló gyűjteménye lesz egyszer.

Mindenkinek van egy saját hobbija, egyesek az autóba szerelmesek, míg mások bélyeget gyűjtenek, de a játékgyűjtők száma is meglehetősen nagy. Antonio Monteiro gyűjteménye viszont mindenkiét felülmúlja, az elszánt gyűjtő ugyanis 20 139 játékkal rendelkezik, ezzel pedig bekerült a Guinness rekordok könyvébe.

A bizottságnak 8 napig tartott, mire végigmentek a kollekcióján, abba már bele sem akarunk gondolni, hogy hány óra lenne az összes játékot végigvinni. Monteiro szinte minden konzolon fellelhető játékból betárazott, az Észak-Amerikában megjelent összes PlayStation 2 és 3 játék a birtokában van, de az Xbox és az Xbox 360 gyűjteménye is teljesen hiánytalanul megvan. Emellett több, mint 1000 PlayStation 1 játékkal rendelkezik, jókora Nintendo 64 és Atari kollekcióval rendelkezik, emellett az összes Game Boy-ra megjelent játék is a birtokában van. Antonio nem árulta el, hogy mennyibe került beszerezni ezt a gyűjteményt, de a játékok állapotából ítélve biztosan belekerült jó pár ezer dollárba.

Monterio 12 éves korában kezdte gyűjteni a játékokat.

“Ekkor még nagyon kevés játékom volt, sosem gondoltam volna, hogy ehhez hasonló gyűjteményem lesz valaha.”

A gyűjtő azt is elárulta, hogy melyik a kedvence, de nem meglepő módon egy igazi oldschool játékra esett a választása, ez pedig a Castlevania IV, ami 1991-ben jelent meg. Azt is elárulta, hogy természetesen még mindig bolondul a játékokért, van egy listája, amin szépen sorban halad, de valószínűleg sosem fog a végére érni. Meg tudjuk érteni, hogy miért…

Ezt olvastad már?

Akciófigyelő: Egy sziget, tele kalandokkal, ráadásul most mindezt ingyen!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva